RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Se caută un milion de semnături pentru Autostradă

Primarul Chirica a anunţat ieri demararea unei campanii de strângere de semnături în vederea iniţierii unui proiect legislativ privind construirea Autostrăzii Iaşi-Târgu-Mureş. Interesant este că în această campanie primarul PSD a apelat la sprijinul partidelor de opoziţie.

 

 

  

 Autorităţile locale au demarat o campanie de strângere de semnături pentru construirea autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş. Potrivit primarului Mihai Chirica, semnăturile se vor culege atât din regiunea de Nord-Est, cât şi din judeţul Mureş, în vederea depunerii unui proiect de lege la Guvernul României. „Eu, personal, cu domnul Petru Movilă(deputat PMP, n.r.), ne-am ocupat şi l-am atras în această acţiune şi pe domnul Costel Alexe (deputat, liderul PNL Iaşi, n.r.). Dorim să strângem un milion de semnături din toată regiunea de Nord-Est şi judeţul Mureş, astfel încât să putem depune un proiect de lege prin care proiectul Autostrada să devină prioritar în bugetarea Guvernului României. Nu este un act ofensator, ci pur şi simplu dorim să arătăm că autostrada este o necesitate pentru dezvoltarea acestei regiuni, iar Moldova are nevoie de atenţie”, a declarat ieri Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi.

Această strângere de semnături a început deja în centrele de cartier, dar totodată se strâng semnături şi pentru construirea centurii ocolitoare a Iaşului (necesitară pentru evitarea traficului greu în oraş şi astfel pentru micşorarea poluării Iaşului) şi a unei baze sportive polivalente. „Între timp, noi ne apucaserăm de culegere de semnături cu colegii mei din Consiliul Local, la iniţiativa domnului Florentin Ciobotaru (consilier local PSD, n.r.). Am propus şi am strâns deja câteva zeci de mii de semnături în centrele de cartier. Acolo facem trimitere şi la alte două proiecte: centura ocolitoare a Iaşului şi o bază sportivă Polivalentă. Cu toate aceste semnături, vom încerca să ajungem la Guvernul României”, a mai spus Chirica.

Autostrada este preconizată pentru o lungime de 289 de km şi ar uni regiunea Moldova cu Ardealul. În 2012 autorităţile centrale estimau la circa 5 miliarde de euro corturile acesteia. Momentan, autostrada s-a scurtat, aceasta urmând să fie construită pe bucăţi, deocamdată doar până la Târgu Neamţ, cu un orizont de implementare pentru perioada 2021-2030. 

 

 Sursa: ziarulevenimentul.ro

Related posts

De ce sunt praf drumurile din judeţ? Oficialii de la Drumuri au o explicaţie surpriză

Redacția

Proceduri anevoioase pentru trei kilometri de drum

Redacția

Negociatorul ApaVital face miștouri de PNL și societatea civilă: Marius Pintilie îi răspunde!

Răzvan Grecu
Încarcă...