RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Știrea zilei

Scrisoarea unui tanar catre Patriarhul Romaniei: Nu va e rusine ca l-ati vandut pe Dumnezeu cu bucatica?

Implicarea fatisa a Bisericii Ortodoxe Romane in campania electorala a lui Victor Ponta determina reactii din toate colturile tarii.

Ultima ii apartine unui tinar pe nume Daniel Nica, o scrisoare deschisa publicata pe blogul sau in care il acuza pe Patriarhul Daniel ca ii manipuleaza bunicii, alaturi de alte milioane de credinciosi, in functie de interesele tale.

Stimate Înalt Prea Sfintiț Părinte Daniel,

  

Uitându-mă la evenimentele ce se petrec în ultima perioadă în Casa Domnului nu știu dacă mie trebuie să-mi fie rușine că vă port numele sau dumneavoastră să vă fie rușine că aveți același nume cu mine.

Aș putea spune că am fost crescut la țară, fiecare vară din primele 17 – 18 ale vieții mele petrecându-mi-o alături de bunici într-un sat din Sudul țării.

Știți care erau cei mai importanți oameni acolo?

Primarul, doctorul și popa!

O să mă întrebați de ce, lipsit de respect îl numesc Popă și nu părinte, așa cum am fost (OBLIGAT) să învăț în timpul orelor de relgie? O să vă răspund: suntem un stat LAIC iar acest “Popă” are cel puțin respect din partea mea! De ce?

Spre deosebire de dumneavoastră, Popa din satul meu, deși obligat de Biserica dumneavoastră, nu percepe taxe săracilor care își îngroapă părinții sau își căsătoresc copii. Nu le cere banii pe care nu îi au pentru a sta în fața lui Dumnezeu.

Nu le vorbește despre alegeri prezidențiale bunicilor mei!

Nu îi obligă să cumpere ziarele bisericii sau calendarele (printate de sfințiile dumneavoastră fără a înțelege, măcar, ideea de TVA!).

Ziarele primite (OBLIGATORIU) sunt plătite din buzunarul Părintelui Nea’ Nelu (așa cum îl știe lumea în sat) iar calendarele sunt de multe ori oferite tot gratuit, pentru că nu toată lumea are Mercedes la poartă (dacă înțelegeți unde bat).

Obișnuiam, mic fiind, să cumpăr (de placere) cel puțin o iconiță de la fiecare Biserică/Mânăstire pe care o vizitam cu părinții mei în vacanțe. Și credeți-mă, am vizitat multe. Atât de multe încăt acum câțiva ani Mânăstirea Curtea de Argeș, pe care o mai vizitasem în trecut, tot pentru a aprinde o lumânare, mi-a cerut și mie și părinților mei taxă la intrare.

Ni s-au dat bilete! Puteți să credeți asta?! BILETE la intrare în Mânăsitre, bilete pentru a ne putea ruga. A fost ultimul an în care am vizitat acel loc, deși plin de credincioși, uitat de Dumnezeu.

Dumneavoastră Preafericitul Părinte Daniel, împreună cu Biserica Ortodox Română, încercați să îmi manipulații bunicii și străbuncii ! Îi faceți să acționeze politic în funcție de interesele dumneavoastră mizând pe credința lor și folosindu-vă cu NERUȘINARE de încrederea lor… de, poate, prea puținele cărți citite de ei…

Nu cred că este nevoie să demonstrez cele scrise mai sus, aveți cunoștință de ele și pot să fac pariu că aveți acces la internet de pe un Mac pe care eu nu o să mi-l permit prea curând… noroc de poporul creștin-ortodox.

Înainte de a ajunge la subiectul acestei scrisori, o să subliniez pentru a spulbera orice dubiu, că sunt creștin,  mulțumesc Celui de Sus după fiecare masă la care îmi adun părinții și prietenii și mă închin în fiecare seară înainte să adorm.

În calitatea mea de Fiu al Lui Dumnezeu, vă întreb, stimate Înalt Preasfințit, așa cum l-am auzit o dată pe tata întrebând:

Nu vă e rușine? Nu vă e rușine că l-ați vândut pe Dumnezeu cu bucățica?

V-aș ruga să nu vă rugați pentru mine, nu o să-mi permit să plătesc…

Dumnezeul în care am fost învățat să cred nu costă și nu face politică.

Cu pioșenie,

Un Daniel; Un om.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Discuții cu directorii de școli pentru pregătirea noului an școlar!

Marius Parteni

Iaşi – Gripa afectează copii de toate vârstele: cinci cazuri depistate zilnic. Cel mai mic pacient, un nou-născut de 20 de zile

Redacția

Guvernul distribuie o nouă tranșă de bani pe cardurile sociale

Redacția
Încarcă...