RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Scolile de soferi contesta Registrul Unic al Cursantilor

Nu sunt de acord cu Registrul Unic al  Cursantilor. Reprezentantii scolilor de soferi spun ca masura  introducerii acestui registru unic va duce la  scumpirea tarifelor aplicate celor care vor sa  devina soferi.

 

Si asta pentru ca va trebui angajata o  persoana care sa inregistreze toti cursantii  intr-o aplicatie speciala. Potrivit Ordinului 75 al ministrului  Transporturilor, de la 1 iulie toate scolile de  soferi trebuie sa-si inscrie cursantii intr-un Registru  Unic, iar datele trebuie sa fie in permanenta la  dispozitia Autoritatii Rutiere Romane. Insa reprezentantii scolilor de soferi cred ca  dispozitia ministerului este ilegala. Si asta deoarece un ordin de anul trecut care avea  aceleasi prevederi a fost anulat in instanta.

  

Marcelli Antonio, presedinte  Asociatia formatorilor auto Pro Safe Drive: “Orice scoala este obligata, prin  aplicarea acestui soft, sa isi angajeze o  persoana care sa se ocupe de toate datele  de introdus in sistem. Ba mai mult, la nivel  national, existand in jur de 12.000 de scoli, sunt  convins ca acest soft se va bloca, nu poate fi  accesat permanent de un numar atat de mare”.

In plus, angajarea unei persoane va duce  automat la scumpirea cursurilor, care in prezent  costa intre 800 si 1.000 de lei. Reprezentantii scolilor de soferi spera ca  introducerea Registrului Unic sa nu fie aprobata,  intrucat in acelasi sens exista deja un proces pe  rol.

Marcelli Antonio, presedinte  Asociatia formatorilor auto Pro Safe Drive: “Pentru Ordinul 75 este dat de o scoala  din Arad, sunt 4 dosare la nivel national, este   Federatia Nationala a Instructorilor Auto si a  profesorilor de legislatie, care a  deschis actiune pentru anularea Ordinului 75,  cel care are prevederea si vizavi de acest  registru. Partea incorecta din partea  Ministerului tine si de faptul ca in ordinul 75  este prevazut acest registru, care este  prevzaut si in ordinul 733, ordin care a fost  anulat”.

Termenul la acest proces intentat de Federatia  Nationala a Instructorilor Auto este 9 iulie.

sursa telem.ro

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Bărbat dus direct la Psihiatrie, după ce și-a transportat la cimitir tatăl mort într-o roabă

Redacția

Veşmântul Sfintei Parascheva – depus în Biserica Sfânta Vineri din Paşcani! Peste 1500 de persoane sunt aşteptate sâmbătă la hramul lăcaşului de cult!

Ema Roman

Nivelul de sărăcie din România va atinge valori foarte mari în 2023, susțin statisticienii

Redacția
Încarcă...