NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Scoateţi dopul din traficul de la Podu Iloaiei! Şoferii, aduşi la exasperare pe „european“

O distanţă de un kilometru se poate face în jumătate de oră. Căruţe, vaci, maşini parcate pe marginile drumului „european“, toate apar în zilele de luni când are loc oborul de animale.

Până şi primarul recunoaşte că târgul nu aduce mari venituri: „De altfel, nu cred că va mai dura mult şi vom desfiinţa acest iarmaroc, deoarece avem încasări slabe, aproximativ 1.000 de lei pe fiecare târg“, ne-a spus Constantin Istrate. Ambuteiaje sunt şi în zilele de vineri sau duminică, dar autorităţile locale şi judeţene nu sunt interesate de problemele şoferilor.

Autorităţile din Iaşi ar trebui să găsească o soluţie pentru descongestionarea traficului din Podu Iloaiei. Şoferii ieşeni stau în acest oraş, când există ambuteiaje, chiar şi o oră. Cele mai mari ambuteiaje se fac lunea, atunci când are loc oborul de animale săptămânal, vinerea la amiază şi duminica spre seară. Ieşenii au început să se obişnuiască.

Problema principală a formării ambuteiajelor este „sugrumarea“ drumului european la câte o bandă pe sens, de la o bandă şi jumătate cât are drumul naţional.

Şoseaua se îngustează pentru şoferii care vin dinspre Iaşi şi merg către Târgu Frumos în zona staţiei de carburanţi Lukoil care se află pe partea dreaptă, iar pentru şoferii care vin dinspre Sârca, drumul se îngustează în dreptul Primăriei Podu Iloaiei.

Ieri-dimineaţă, reprezentanţii Asociaţiei pentru Protecţia Rutieră „WorldStreet“ au fotografiat un ambuteiaj în care erau amestecate autotrenuri, autoturisme, căruţe cu cai, vaci sau biciclişti.

Articol integral pe www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

Copil de 3 luni, în stare gravă la Terapie Intensivă din cauza rujeolei

Redacția

INFORMARE METEO: Se intensifică ploile şi vântul! La munte va ninge

Redacția

Tinerii fermieri din Iași pot consulta ghidul solicitantului

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site