NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Scholz asigură că Germania „va putea face față acestei ierni”, după ce Gazprom a oprit furnizarea de gaze prin Nord Stream

​Germania „va putea face față acestei ierni” și să-și asigure aprovizionarea cu energie, în ciuda opririi livrărilor de gaze rusești de care economia sa este foarte dependentă, a asigurat duminică cancelarul Olaf Scholz, relatează AFP.

Germania „va putea face față acestei ierni” și să-și asigure aprovizionarea cu energie, în ciuda opririi livrărilor de gaze rusești de care economia sa este foarte dependentă, a asigurat duminică cancelarul Olaf Scholz, relatează AFP.

„Rusia nu mai este un furnizor de energie de încredere (…) Guvernul federal se pregătește pentru această eventualitate încă de la începutul anului”, a spus liderul reporterilor, subliniind că datorită diversificării surselor de aprovizionare și umplerii stocurilor de gaze, țara era în măsură să facă față unei opriri prelungite a gazoductului Nord Stream.

Dar, în timp ce proviziile sunt suficiente, guvernul ar trebui să ajute să protejeze consumatorii și întreprinderile de costurile mai mari, a spus el.

Advertisements
  

„Nimeni nu va fi lăsat singur”, a spus Scholz.

Criza energetică a devenit mai accentuată atunci când gigantul energetic al Rusiei, Gazprom GAZP.MM, controlat de stat, a declarat vineri că își menține închis gazoductul Nord Stream 1.

Advertisements

Autoritatea de reglementare a rețelelor (electricitate,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

I se cere demisia ministrului Muncii. A elaborat una dintre cele mai proaste legi a salarizării

Redacția

Bode: România contribuie consistent la securitatea UE. Aderarea la Schengen, urmare firească a acţiunilor de până acum

Redacția

VIDEO Cum au scăpat ca prin minune mai mulți ucraineni dintr-un atac rusesc

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site