RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Scandalul doctoratului lui Bode. Partidele Puterii nu se dezic de ministru

PNL evită o poziţionare clară în cazul ministrului Bode, după ce Comisia de Etică a Universităţii „Babeş-Bolyai“ (UBB) a stabilit, în urma reanalizării tezei de doctorat a acestuia, că suspiciunile de plagiat se confirmă. De cealaltă parte, social-democraţii aşteaptă o decizie fermă a liberalilor.

În replică Bode critică demersul de analizare a tezei sale de doctorat FOTO: Inquam Photos

În replică Bode critică demersul de analizare a tezei sale de doctorat FOTO: Inquam Photos

Comisia de Etică a UBB a solicitat corectarea tezei, retragerea cărții publicate pe baza lucrării, precum și sesizarea consiliilor naționale cu atribuții în domeniu (CNATDCU/Consiliul Național de Etică a Cercetării). 

  

Referitor la posibilitatea de retragere a titlului de doctor, procedura ar putea fi deschisă doar de Ministerul Educaţiei, potrivit preşedintelui Comisiei de Etică a UBB, Dacian Dragoş.

Advertisements
Advertisements

Jurnaliştii „Adevărul” au încercat să afle care este poziţionarea liberalilor după decizia universităţii şi dacă Lucian Bode mai beneficiază de susţinerea PNL pentru postul de ministru al Afacerilor Interne, însă niciunul dintre liderii formaţiunii nu a răspuns solicitărilor până ora publicării articolului, fiind invocată existenţa unei şedinţe interne. Singurul care a comentat subiectul a fost purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, care a afirmat că doar justiţia poate tranşa situaţia lui Bode. 

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Grupul ABBA s-a reunit şi va lansa în noiembrie un nou album de studio, după o pauză de 40 de ani

Redacția

LIVE Ziua 434 de război. Alertă de raid aerian la Kiev / Atac cu drone asupra Kremlinului. Moscova acuză Ucraina că a încercat să îl asasineze pe Putin / Zelenski, vizită surpriză în Finlanda / Stare de asediu în Herson, timp de 3 zile / Un depozit de combustibil a luat foc în apropiere de Crimeea

Redacția

Legea privind dreptul „de a fi uitat” pentru supravieţuitorii de cancer, promulgată de Iohannis

Redacția
Încarcă...