RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Sârbii din Kosovo votează revocarea primarilor albanezi aleși cu o participare de 3%

​Oraşele majoritar sârbe din nordul Kosovo organizează duminică un referendum privind revocarea primarilor albanezi aleşi, în urmă cu un an, cu o participare de abia 3%, notează AFP, preluată de Agerpres.

Soldați americani din trupele KFOR păzind o primărie din Leposavic, KosovoFoto: Marjan Vucetic / AP / Profimedia

Primarii obiect ai referendumului au fost aleşi în aprilie 2023 în cursul municipalelor boicotate de sârbii kosovari – care apoi au ieşit în stradă pentru a-i împiedica pe noii edili să-şi exercite funcţiile.

  

Mai multe zeci de soldaţi NATO au fost răniţi în aceste manifestaţii, unii grav.

În această iarnă, cel mai mare partid sârb din Kosovo, Srpska lista (Lista sârbă), a reuşit să adune suficiente semnături în municipalităţile Zvecan, Mitrovica Nord, Leposavic şi Zubin Potok, toate în nordul Kosovo, pentru a chema la un referendum privind revocarea lor.

Duminică, alegătorii vor trebui să răspundă la întrebarea: “Pentru sau împotriva demiterii primarilor din comunele: Leposavic, Zubin Potok, Zvecan şi Mitrovica Nord”.

Secţiile de votare urmează să se deschidă la ora locală 07.00 (05.00 GMT) şi să se închidă 12 ore mai târziu.

Dacă „pentru” câştigă,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Digi24: VIDEO. O tabără cu amintiri cumplite, care l-au bântuit o viață. Victimă: “Dacă i-aș fi spus tatălui meu, nu m-ar fi crezut”

Redacția

Ciolacu anunță colectare „record” de către ANAF în octombrie: A început să-și facă treaba. Anul viitor nu vor fi taxe noi

Redacția

Politistii ar putea fi recompensati cu SABII si ARME confiscate de la infractori

Redacția
Încarcă...