NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Sanitas se pregăteşte să iasă în stradă: legea salarizării şi voucherele

În aceste zile, reprezentanţii Sanitas din toată ţara se întâlnesc la Bucureşti pentru a analiza demersurile făcute de federaţie în acest moment în vederea încheierii unui contract colectiv de muncă, dar şi pentru a stabili un eventual calendar de proteste în cazul în care acest contract aşteptat de doi ani nu se va încheia cu actulul guvern. 

 

 „Sigur, nu este singurul motiv de nemulţumire al angajaţilor din sistemul de sănătate. Mai sunt şi alte nemulţumiri legate de condiţiile de muncă. Ceea ce s-a întâmplat la Spitalul de Psihiatrie din Săpoca se poate repeta oricând în multe spitale, incluşi la Iaşi, şi de aceea este nevoie de o altă abordare a autorităţilor“, a declarat Iulian Cozianu, preşedintele Sanitas Iaşi. O altă nemulţumire a anjagaţilor din domeniul sanitar constă în aplicarea etapizată a legii salarizării.

Deşi în ultima perioadă s-au aplicat majorări salariale substanţiale, nu toţi angajaţii au beneficiat de acest lucru. „Sunt mulţi angajaţi care în aceşti doi ani nu au beneficiat de aceste creşteri. Mă refer aici la personalul auxialiar şi personalul TESA. Aceştia asteaptă ca măcar cea de-a treia tranşă care se prefigurează în 2020 să le aducă un plus la venituri. Or, în condiţiile de agitaţie pe scena politică, avem nelămuriri de ceea ce se va întâmpla cu aplicarea legii salarizării“, a mai spus Cozianu. O altă revendicare a sindicaliştilor din domeniul medical este neacordarea vouchere­lor de vacanţă la unele spitale. La Iaşi, este vorba despre Spitalul de Pneumoftiziologie şi Spitalul de Copii „Sfânta Maria“. „Şi lista nu se opreşte aici. Mai sunt unităţi în judeţ care nu acordă aceste drepturi deşi ele sunt stipulate în lege încă de anul trecut“, a adăugat Iulian Cozianu. 

 sursa www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

Copilă de 3 ani în stare foarte gravă după ce a căzut de la etaj

Redacția

România, pe primul loc în Europa la numărul mamelor care mor la naștere

Redacția

Naşterea în apă, aleasă de tot mai multe mămici. Medicii explică riscurile şi avantajele

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site