NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Sancțiunile pentru Sistemul RO e-Transport se vor aplica de la 1 ianuarie 2023. Cum pot companiile să folosească în favoarea lor cele 3 luni de grație?

​​Perioada de grație de trei luni le dă posibilitatea companiilor să identifice cele mai bune soluții pentru o raportare mai simplă, mai rapidă și cu risc minim de apariție a erorilor. Având în vedere că nerespectarea prevederilor va atrage amenzi de până de până la 100.000 lei pentru persoanele juridice și chiar confiscarea contravalorii bunurilor nedeclarate, conformarea cu noua cerință legală necesită demersuri riguroase. Este de menționat că sistemul RO e-transport va fi interconectat cu diverse sisteme de monitorizare: camere de luat vederi, instrumente sau dispozitive pentru determinarea cantităților de produse transportate, precum și orice alte dispozitive specifice de monitorizare a traficului rutier. Astfel, prin aceste măsuri de digitalizare, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) vrea să crească gradul de colectare a impozitelor și a taxelor datorate bugetului de stat, precum și să prevină și să combată comerțul ilicit de bunuri.

Ludmila Petrescu, Rareș StănescuFoto: PwC România

Advertisements

Cu ajutorul platformei preconfigurată e-Transport, dezvoltată de PwC România, conformarea cu obligațiile legale devine mult mai rapidă și mai simplă. Soluția e-Transport automatizează procesele de afaceri necesare pentru raportarea RO e-Transport, fiind integrată cu soluțiile de business ale companiilor și direct conectată la sistemul informatic al ANAF.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements
Advertisements

Related posts

Orban: „Florin Cîţu s-a schimbat foarte mult. Din păcate, nu s-a schimbat în bine”

Redacția

PSD insistă cu taxa de solidaritate. Ce spun despre supraimpozitarea pensiilor speciale şi a salariilor foarte mari

Redacția

Peste 67.000 de români s-au vaccinat anti-Covid în ultimele 24 de ore, un număr record în valul patru

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site