NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

”Şamanul QAnon”, condamnat la peste trei ani de închisoare: ”Am crezut că voi primi 20 de ani de izolare”

Un judecător federal l-a condamnat miercuri pe ”Şamanul QAnon”, devenit cunoscut pentru costumul cu coarne purtat la revolta de la Capitoliul SUA, la peste trei ani de închisoare, pentru rolul său în atacul mortal din 6 ianuarie al susţinătorilor fostului preşedinte Donald Trump, transmite News.ro, care citează Reuters.

Procurorii i-au cerut judecătorului districtual american Royce Lamberth să impună o pedeapsă mai lungă de 51 de luni lui Jacob Chansley, care a pledat vinovat în septembrie pentru obstrucţionarea unei proceduri oficiale, când el şi mii de alţi oameni au luat cu asalt clădirea pentru a încerca să împiedice Congresul să certifice alegerea preşedintelui Joe Biden.

Sentinţa corespunde cu cea impusă de Lamberth unui fost specialist în arte marţiale mixte, filmat lovind un ofiţer de poliţie în timpul violenţelor, care a fost condamnat săptămâna trecută la 41 de luni de închisoare.

Acestea două sunt cele mai dure sentinţe pronunţate în oricare dintre cele aproximativ 675 de urmăriri penale.

Advertisements
  

Lamberth a spus că crede că Chansley, în vârstă de 34 de ani, a făcut multe pentru a convinge tribunalul că este ”pe drumul cel bun”.

Advertisements

Chansley s-a aflat în stare de arest de la arestarea sa în ianuarie.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Aurescu, despre alegerile din Austria privind aderarea la Schengen: După rezultat vom putea să tragem o concluzie

Redacția

Ministrul german al Apărării: „Trebuie să comandăm noi tancuri, nu într-un an, ci rapid, astfel ca producţia să poată începe” / „De unde vor veni banii? Sincer, nu-mi pasă”

Redacția

SURSE Preşedintele francez Emmanuel Macron vine săptămâna viitoare în România

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site