NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Salariații de la Siretul SA vor fi disponibilizați până la finele anului, după începerea procesului de lichidare. Sunt oferte de preluare a unor secții

Cei 305 angajați ai societății Siretul SA Pașcani vor fi concediați până la finele acestui an, după ce judecătorii au hotărât în data de 13 noiembrie ca fosta fabrică de perdele să intre în dizolvare.

Practic, după ce decizia va rămâne definitivă, administratorul special al societății va înainta preavizele angajaților. Oamenii ar putea fi încadrați de societățile interesate să preia din secții.

Pașcaniul mai pierde astfel o firmă de tradiție, care în trecut a ajuns să aibă peste 5.000 de angajați. Mihuț Benone, liderul de sindicat al oamenilor, susține că aceștia vor primi toate drepturile ce se cuvin.

  

În momentul de față suntem preocupați de drepturile salariale. Avem un contract colectiv de muncă care este valabil până la radierea societății, practic până la lichidare. Vom scoate plățile compensatorii care le avem prevăzute în contractul colectiv de muncă, apelăm și la fondul de garantare întrucât trei salarii medii brute pe economie le garantează statul. Noi sindicatul ne luptăm ca oamenii, după ce vor fi nevoiți să plece, să își obțină toate drepturile care se cuvin, până la ultima zi de lucru”, a susținut liderul de sindicat.

Sentința judecătorilor devine definitivă în maxim șapte zile, așa că muncitorii ar putea primi preavizele de la finele acestei luni. Situația are și o parte stranie. Chiar dacă are datorii de ordinul milioanelor de lei, angajații au de lucru.

Paradoxal societatea are de lucru. Nu avem acoperită toată capacitatea dar, este de lucru. Când va apărea hotărârea definitivă, cel mai probabil oamenii vor primi preavize, după care contractele vor înceta. Noi credem că mulți dintre ei vor fi încadrați de către cei care sunt interesați să preia acum o parte din secțiile societății. Sunt firme care și-au manifestat interesul. Noi sperăm ca de la începutul anului viitor mulți dintre angajații noștri să fie preluați de firmele care vor prelua societatea”, a mai declarat Mihuț Benone.

Patru societăți comerciale ar fi interesate să preia activitatea secțiilor de tricotaje, finisaj și confecții croitorie. Printre acestea și Te Rox Prod care vrea să ia finisajul. Sunt și angajați din interiorul societății care ar fi interesați de unele secții. Conform unor surse, unul  dintre aceștia este Cătălin Zaharia, directorul economic, care ar dori să preia secția de tricotaje împreună cu un afacerist din București.

După dizolvarea fabricii urmează procesul de rucuperare a datoriilor. Astfel, cel mai probabil clădirile și terenurile vor fi vândute pentru a acoperi datoriile. Precizăm faptul că societate Siretul are de recuperat 9,1 milioane lei de la Centrul de Afaceri Internațional, ce aparține fostului acționar Viorel Roman. Prin acesta a fost vândută o bună vreme producția societății.  

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

      

Advertisements

Related posts

Pizzeria de la sat, rețeta succesului. Cum și-a deschis o tânără o afacere prosperă

Redacția

Seceta distruge tot in cale: culturi, fructe, legume si animale

Oana Cordoneanu

Turcan: Sporul de calculator și cel de confidențialitate ar trebui eliminate. Altele ar trebui acordate în sumă fixă

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site