RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Cosmetice expirate de 4 ani, la vânzare în Paşcani. Firma riscă amenzi de până la 20.000 de lei

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au descoperit la comercializare în Paşcani rujuri cu termenul de valabilitate expirat din 2008 şi 2010.

Ieri, în cadrul unor acţiuni de control tematic, în Paşcani, inspectorii Cimisaritului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Iaşi au depistat la comercializare rujuri expirate sau neinscripţionate cu toate informaţiile prevăzute de lege. La SC Costan Riama CO SRL Paşcani s-au găsit la comercializare rujuri expirate unele din 1 iunie 2008 iar altele din 1 martie 2010.

Administratorul societăţii a fost invitat la sediul CJPC Iaşi, nefiind la momentul controlului la punctul de lucru. Societatea riscă amendă de la 2.000 la 20.000 lei. La SC Regalo Patrick SRL şi SC Gaby Myst SRL, ambele din Paşcani, s-au găsit la comercializare rujuri, diferite mărci, care nu aveau inscripţionate data valabilităţii ori ingredientele conţinute de acestea.

  

Ambele societăţi au fost sancţionate cu amenzi contravenţionale în valoare de 1.000 lei fiecare şi a fost dispusă măsura opririi de la comercializare.

„Aceste acţiuni de control care vizează produsele cosmetice vor continua în perioada următoare, în tot judeţul Iaşi”, anunţă Daniel Piftor, comisar şef al CJPC Iaşi.

sursa : Oradeiasi.ro

Related posts

Dosarele “Prima Casă” vor putea fi urmărite pe internet

Redacția

Sărbătorile de iarnă vin cu două minivacanţe pentru români

Redacția

Pantazi are viziune când e vorba de buzunarul propriu! Investește în sisteme de irigații

Marius Parteni
Încarcă...