NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

„Să ne amintim Crăciunul” cu Asociația Șansa 2010

Asociaţia “ŞANSA 2010”, vă invită pe data de 19 decembrie 2012, la orele 18:00  să participaţi la spectacolul : „Să ne amintim Crăciunul”,-editia a III a-.

Menţionăm că această manifestare artistică face parte din cadrul programului Clubul ŞANSA”, proiect cu caracter permanent,  iniţiat în parteneriat cu Primăria Paşcani, alături de Casa de Cultură „ Mihail Sadoveanu”, şcolile şi liceele  din municipiu: Colegiul Naţional „ Mihail Sadoveanu”, Colegiul de Căi Ferate „ Unirea”, Liceul Tehnologic „ Mihai Busuioc”, Liceul Teoretic „ Miron Costin”, Liceul Economic „ Nicolae Iorga”, Şcoala “Iordache Cantacuzino”, şi Centrul de Studii “Ştefan cel Mare”.

Acest spectacol este organizat în mare parte de voluntarii şi beneficiarii asociaţiei “ŞANSA 2010”, sub indrumarea coordonatorilor: profesoara Spiridon Mihaela Iulia, profesor Slătinaru Alexandru Cristian şi coregraf Pârja Florin.

Spectacolul va fi deschis de prezentarea unei expoziţii cu vânzare, amenajate în holul Casei de Cultură unde veţi putea admira şi achiziţiona lucrări deosebite ale copiilor (origami,bratari si felicitari).

 

La cea de-a treia editie a spectacolului  „Să ne amintim Crăciunul”, am ales o abordare diferita, de aceea toate manifestarile artistice sunt incluse in cadrul unui Vis de Craciun”  la care speram sa participe cu emotie toti cei prezenti. Asadar nu va fi doar un spectacol  care include interperetare muzicală (corală, solistică, instrumentală), dans şi teatru, ci un prilej inedit de a  aseza alaturi de conceptul modern si noutate, tradiţiile, obiceiurile şi atitudininile, caracteristice sărbătorii creştine a Naşterii Domnului şi poporului român în speţă.

Cum nu poate lipsi din acest vis de Craciun, acolo va fi prezent si Mosul, care va bucura un castigator (cu varsta intre 12 si 20 ani) al tombolei ce se va desfasura la sfarsitul spectacolului, cu participarea intr-o excursie la munte, organizata de asociatia SANSA 2010 in ianuarie 2013, ca recompensa pentru cei 68 de voluntari care s-au implicat in organizarea acestui spectacol.

Iata ca desi voluntariatul este înca o utopie a generatiilor actuale pentru simplul motiv ca nu aduce nici un profit sau nu are relevanţă,  “o mână” de oameni reuşesc de  doi ani si jumatate, sa se vadă aproape  zilnic,  sa  realizeze împreuna proiecte frumoase, atât pentru ei, cât şi pentru cei din comunitatea din care fac parte. 

Aşa s-a “nascut” ŞANSA 2010, aşa a „crescut” ca o mică familie, fără resurse financiare, fără ca cineva să fie plătit sau răsplatit financiar  pentru ceea ce face. De ce? Ne grăbim să judecăm generaţiile  de tineri ca fiind slab pregătite intelectual, profesional sau pur şi simplu pentru viaţă, dar noi, adulţii, la rândul nostru nu-i sprijinim suficient  în iniţiativele lor. Uităm că din această comunitate ne-am ridicat, aici cresc copiii nostri,  de aici ne asigurăm resursele materiale sau sufleteşti  de care avem nevoie, sau pur si simplu considerăm că  nu are rost să facem ceva util şi pentru ceilalţi, pentru că nu avem…timp. Comunitatea nu e un termen singular, e un tot care ne cuprinde pe toţi, dacă ne excludem din ea, ne anulăm ca persoane şi rămânem indivizi egoişti.

Avem printre noi  tineri talentati, cu idei  deosebite, cu potenţial creativ  suficient pentru a dezvolta concepţii  sănătoase şi durabile despre noi ca şi comunitate. Iată că sunt şi copii sau tineri care preferă să facă altceva cu timpul lor liber, decât sa il irosească în faţa unui ecran sau monitor, trăind emoţii şi sentimente  care nu le aparţin. Ei vor sa trăiscă propriile emoţii , propria viaţă, împărtăşind  toate acestea cu ceilalţi, pentru că nu eşti niciodată  complet dacă ceea ce realizezi are un scop egoist, te priveste doar pe tine şi pe “ai tai”, întotdeauna iţi vei dori mai mult, neştiind de fapt ce cauţi.

Iată de ce voluntariatul este  o platformă de lansare pentru “brandul” tău personal, avand ocazia astfel să îţi demonstrezi competenţele, abilităţile, calităţile, să transmiţi ceea ce eşti tu  în mod liber, gratuit şi constant. Experienţa pe care o treci în CV, cât şi contactele, recomandările şi dezvoltarea personală sunt aspecte de care beneficiezi nu doar când te prezinţi la un interviu de angajare, ci pe tot parcursul vieţii tale, te formează ca om , te definesc, te reprezintă, te împlinesc. Asadar  Asociatia SANSA 2010, va asteapta cu drag la a treia editie a spectacolului „Să ne amintim Crăciunul”, sa faceti parte din visul nostru si poate, daca v-am starnit interesul, sa deveniti membri ai asociatiei noastre. Mulţumim pe aceasta cale Primăriei Municipiului Paşcani, care ne-a sprijinit constant in toate activitatile noastre,  Casei de Cultură „ Mihail Sadoveanu” şi instituţiilor de învăţământ din localitate pentru sprijinul acordat!”.

 

                                                                              Spiridon Mihaela Iulia,

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

                                                                   preşedinte al Asociaţiei “ŞANSA 2010”

Advertisements

Related posts

Filmul cu o femeie posedată adusă la racla cu moaștele Sfintei Parascheva a făcut înconjurul lumii (VIDEO)

Redacția

Căţel abandonat lângă o ghenă de gunoi din Paşcani, salvat de trecători

Redacția

De 1 iunie, copiii sunt aşteptaţi să-şi sărbătorească ziua la pompieri!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site