RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Să avem milă faţă de necredincioşi, nu ură

Ei n-au acea avuţie, cea mai mare dintre toate, pe care trebuie şi pot s-o aibă toţi oamenii: nu-L au pe Dumnezeu. Ca atare, trebuie să avem faţă de atei milă, nu ură.

Trebuie să ne gândim la atei în primul rând ca la nişte oameni, ca la cei mai săraci dintre fiii oamenilor, ca la nişte otrăviţi şi nu numai ca la nişte otrăvitori. Iar că ei sunt cei mai săraci dintre fiii oamenilor este un lucru ce sare în ochi – căci dacă alţi oameni săraci n-au pâine, nici haine, nici pământ, nici sănătate, aceştia îl au totuşi în inimă pe Dumnezeu, Dătătorul tuturor darurilor, şi au nădejde în Dumnezeu, Făcătorul lor. Iar ateii nici asta n-o au. Ei n-au acea avuţie, cea mai mare dintre toate, pe care trebuie şi pot s-o aibă toţi oamenii: nu-L au pe Dumnezeu.

Ca atare, trebuie să avem faţă de atei milă, nu ură. Dacă ei s-au făcut deşerţi şi ieftini, să ne amintim şi noi de preţul scump cu care am fost plătiţi. Fiindcă Hristos pentru cei necredincioşi a murit, spune apostolul (Romani 5, 6). Aşadar, având în vedere jertfa pe care a făcut-o Hristos şi pentru atei, să ne fie milă de ei ca de nişte morţi şi să ne rugăm Învietorului să învie sufletele lor întru credinţă.

Doxologia

  

Related posts

Noaptea Muzeelor la Muzeul Național al Literaturii Române

Redacția

Anul 2022, dedicat Smarandei Brăescu – prima femeie parașutist a României. Parlamentarii au votat legea dar nu cunoșteau proiectul

Redacția

400 de tineri se adună în acest sfârșit de săptămână la Pașcani. Mâine va avea loc prima Sfântă Liturghie la Catedrală, oficiată de P.S. Calinic Botoșăneanul

Oana Cordoneanu
Încarcă...