RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace, declară Lavrov

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar în eventualitatea reluării negocierilor de pace, relatează agenţia de presă EFE, preluată de Agerpres.

Serghei LavrovFoto: Alexander Vilf / Sputnik / Profimedia

„Spre deosebire de istoria de la Istanbul (negocierile ruso-ucrainene din martie 2022), nu vom face niciun fel de pauză în acţiunile militare în timpul discuţiilor”, dacă ar avea loc din nou astfel de tratative, a spus Lavrov într-un interviu cu trei mass-media ruse, printre care şi Sputnik.

  

„Pledăm pentru convocarea unei conferinţe care să fie acceptabilă pentru Rusia şi Ucraina”, dar orice viitoare negocieri cu Kievul trebuie să ţină cont de situaţia de pe teren, a indicat ministrul rus, făcând aluzie la anexarea pe hârtie a provinciilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Zaporijie şi Herson, ocupate parţial de trupele ruse, şi la Crimeea, de asemenea anexată şi complet ocupată de Rusia în 2014.

Serghei Lavrov a subliniat că Moscova „nu are deloc încredere” în Ucraina şi a amintit că însuşi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a interzis prin decret negocierile cu Rusia, referire la decretul prin care în octombrie 2022 Zelenski a interzis de fapt orice negociere cu preşedintele rus Vladimir Putin.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Avram Iancu a plecat înot pe fluviul Rin şi a ajuns la Basel, în Elveția/ Susţine, prin înot de rezistenţă, aderarea României la Schengen

Redacția

Muzeul dedicat dictatorului albanez Enver Hogea va fi transformat în centru de informatică pentru tineri: Ce este “reutilizarea adaptivă” și care sunt implicațiile acesteia pentru clădirile controversate

Redacția

Se actualizează automat certificatul digital Covid dacă am făcut doza booster? Răspunsul autorităților

Redacția
Încarcă...