RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Rusia își anunță intenția de a părăsi Adunarea Parlamentară a OSCE / Care este rolul organizației

Federația Rusă își va suspenda participarea la Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), a anunțat marți președintele Parlamentului rus, Viaceslav Volodin, potrivit Kyiv Independent.

Reuniune OSCE (​Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa)Foto: RADOSLAW JOZWIAK / AFP / Profimedia

Volodin ar fi calificat adunarea drept „o organizație politizată absolut dependentă, care dansează după cum cântă Washingtonul”. Duma de Stat și Consiliul Federației vor lua în considerare suspendarea participării Rusiei la Adunare la 21 februarie.

  

„Cel mai rău lucru în această situație este că încă plătim bani, iar noi suntem unul dintre cei mai mari jucători, așa că trebuie să ieșim și să nu mai transferăm fonduri”, a adăugat el.

Ce este OSCE?

Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) este un organism interparlamentar format din 57 de state membre. Adunarea a fost creată în 1991 pentru a facilita realizarea obiectivelor OSCE, inclusiv prevenirea și soluționarea conflictelor, precum și consolidarea instituțiilor democratice în toate țările membre ale OSCE.

Din 1993, Adunarea a monitorizat alegerile în peste 30 de națiuni din Europa, Africa, America de Nord și Asia.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ministrul Energiei, despre legea offshore: „Va fi o iniţiativă asumată de întreaga coaliţie. Dorim să intrăm în Parlament cu ea săptămâna viitoare”

Redacția

Eurodeputații cer noi măsuri de sprijin pentru România în contextul blocării navelor cu cereale ucrainene

Redacția

Reacția fiicei lui Pele, după ce presa braziliană a scris că marele fotbalist este sub îngrijire paliativă: „Credeţi-ne: nu e aşa”

Redacția
Încarcă...