RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Rusia dă voie rafinăriilor sale să exporte benzină încă o lună

Rafinarie de petrol, Foto: Paul Rapson / Sciencephoto / Profimedia Images

Rafinarie de petrol, Foto: Paul Rapson / Sciencephoto / Profimedia Images

Rusia va permite rafinăriilor să continue încă o lună exporturile de benzină deoarece piaţa internă rămâne bine aprovizionată, transmite Bloomberg, preluat de Agerpres.

Guvernul a prelungit permisele acordate rafinăriilor până în 31 iulie, conform unui decret publicat sâmbătă. Precedentul decret urma să expire în 30 iunie.

  

„Adoptarea timpurie a reglementărilor de export şi-a dovedit eficienţa şi a permis saturarea pieţei interne. În prezent, stocurile interne de combustibili sunt suficiente şi cererea internă este îndeplinită în totalitate”, se arată într-un comunicat al ministrului Energiei, Sergei Tsivilev.

De la 1 martie, autorităţile de la Moscova au interzis exporturile de benzină, pentru o perioadă de şase luni, pentru a asigura aprovizionarea pieţei interne şi a preveni creşterea preţurilor.

De asemenea, decizia are legătură cu atacurile ucrainene asupra rafinăriilor ruseşti, care au dus la scăderea producţiei de benzină, înaintea lucrărilor de mentenanţă din primăvară.

Acest embargou nu se aplică ţărilor din Uniunea Economică Euroasiatică, care include şi Kazahstanul, precum şi altor ţări, cum este Mongolia, cu care Rusia are un

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Iohannis, de Ziua Europei: Am încredere că sprijinul românilor pentru Uniunea Europeană va rămâne de neclintit

Redacția

Spitalul Judeţean Constanţa a suspendat operaţiile care nu sunt urgente din cauza stocului limitat dintr-un medicament folosit după realizarea anesteziilor

Redacția

Mesaje de mulțumire de la localnici pentru pompierii români care sting incendii de pădure în Franța

Redacția
Încarcă...