RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Rusia critică Moldova după ce Maia Sandu a sugerat că o cooperare cu Moscova ar contrazice principiile integrării europene: „O concepție profund greșită. Rusia însăși este o valoare europeană / Vor realiza prețul acestei greșeli”

Republica Moldova a fost una dintre țările din fostul bloc sovietic în care tensiunile cu Rusia au crescut în ultimii ani. Președinta Maia Sandu a acuzat anterior Moscova de orchestrarea unui complot pentru răsturnarea guvernului său.

Kremlinul a răspuns marți la sugestia președintei Sandu că o cooperare cu Rusia ar contrazice principiile integrării europene, relatează Sky News.

„Din nefericire, autoritățile actuale din Chișinău și doamna Sandu văd valorile europene ca pe o negare obligatorie a tot ceea ce este rusesc”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Aceasta este o concepție profund greșită. Rusia însăși este o valoare europeană. Este parte integrantă a valorilor europene comune, orice ar spune unii.

  

„Doamna Sandu și conducerea moldoveană greșesc în mod fundamental. Din punctul nostru de vedere, ei fac o greșeală în fața propriului popor atunci când susțin că pentru dezvoltarea relațiilor cu țările europene, cu țările din Europa de Vest, sunt obligați să distrugă

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Premier League: Manchester United și Newcastle, victorii importante în lupta pentru Liga Campionilor

Redacția

OFICIAL. Unde și în ce condiții sunt obligatorii masca de protecție și măsurarea temperaturii. Ce categorii sunt exceptate

Redacția

Ciolacu: Impactul asupra agriculturii și poluarea aerului, principalele îngrijorări ale românilor în ce privește schimbările cliamatice

Redacția
Încarcă...