NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Rusia ar fi reușit să treacă un sistem S-300 prin Bosfor în Marea Neagră, în contextul în care Turcia a interzis tranzitul navelor militare

Rusia este împiedicată să își mute navele de război din Marea Mediterană în Marea Neagră după ce Turcia a închis Bosforul pentru navele de război, măsură luată încă de la începutul războiului. Cu toate acestea, Rusia a reușit să transporte sisteme avansate de armament, cum ar fi rachetele S-300, folosind nave comerciale.

Nave pe BosforFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

La adăpostul întunericului, o navă de marfă rusă – Sparta II – ar fi transportat armament pentru războiul Rusiei din Ucraina, scrie publicația Navalnews.com, într-un articol semnat de analistul H. I. Sutton.

  

Informațiile colectate până acum indică faptul că nava comercială rusească transportat sistemul de apărare aeriană S-300 de la bazele sale din Siria către Marea Neagră.

Advertisements
Advertisements

Destinația navei Sparta II a fost Novorossiysk, un port rusesc în zona estică a Mării Negre și o bază navală importantă în apropiere de podul Kerch. Pe cale de consecință, rachetele S-300 ar urma să consolideze apărarea fie lângă Kerch, fie în alte zone de operațiuni rusești. În Crimeea se înregistrează o activitate crescută a dronelor ucrainene și este posibil ca aceste rachete să fie destinate să consolideze apărarea acolo.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ministrul Agriculturii, despre preţul pâinii. Cât va costa o pâine în toamnă

Redacția

Vineri – şedinţa BEx al PNL; ar urma să se discute de negocierile pentru formarea noului guvern şi cazul Orban

Redacția

Caz șocant în sistemul de sănătate. O femeie a cerut să fie eutanasiată din cauza Statului (VIDEO)

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site