NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Rubarba, o afacere profitabilă pentru fermieri

În localitatea Nadeş, din judeţul Mureş, Mircea cultivă rubarbă aici de cinci ani şi-i încurajează şi pe alţi fermieri să opteze pentru această plantă.

Motivele sunt suficiente: este gustoasă şi sănătoasă. Numai bună în curele de slăbire. Şi nici nu e greu de recoltat.

Mircea Munteanu: Rubarba, odată ajunsă la maturitate, se recoltează prin smulgere, se taie frunza şi se poate consuma direct, ca atare. Curăţăm un pic pieliţa exterioară. Un gust răcoritor. Multă sănătate şi vigoare îţi dă această plantă.

Sezonul rubarbei este abia la început. Va fi însă o recoltă bogată chiar dacă a fost un an capricios pentru agricultură. Mircea a primit şi primele comenzi. pe internet. de la câteva pensiuni din Sighişoara şi Târgu Mureş.

Un kilogram costă 8 lei. Mircea vorbeşte cu entuziasm despre afacerea sa, dar şi despre istoria plantei pe meleagurile Transilvaniei.

Mircea Munteanu: Rubarba a fost dus in zona asta a Transilvaniei de colonizatorii germani, acum cateva sute de ani. Planta a ramas cunoscuta si utilizata doar in sudul Transilvaniei, in zona locuita preponderent de etnici germani.

La câţiva zeci de kilometri distanţă, în localitatea Saschiz, produsele din rubarbă sunt la mare căutare. În această familie, fiecare dimineaţă începe cu un drum în grădină şi. un fresh verde şi sănătos.

Din rubarbă se pot face şi prăjituri, dar şi compoturi, ceaiuri sau chipsuri. Se foloseşte, îndeosebi, tulpina, care are un gust acrişor şi este sărcacă în calorii. În schimb, este bogată în minerale şi vitamine.

În România însă, consumul de rubarbă nu este atât de mare, iar oamenii nu îi cunosc beneficiile.

OBSERVATOR

loading...
Advertisements

Related posts

Arhanghelii Mihail și Gavriil reprezintă dreptatea şi iubirea nedespărţite

Redacția

Cod portocaliu de ploi abundente. Avertizarea intră în vigoare peste câteva ore

Redacția

ÎPS Teofan va oficia Sfânta Liturghie din deschiderea evenimentului”Tânărul pășcănean”!

Marius Parteni
Încarcă...