RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Românii care intră în ţară prin Vama Nădlac, nemulţumiţi că trebuie să meargă în izolare

Tensiune la Vama Nădlac. Este a doua noapte în care nervii românilor care vor să intre în ţară au fost puşi la încercare. Timpul de aşteptare a depăşit trei ore, chiar dacă o parte au fost redirecţionaţi prin Cenad şi Petea, iar numărul poliţiştilor de frontieră a fost triplat. 

Cozi uriașe la vama Nădlac şi claxoane în semn de protest. După mai multe ore petrecute pe drum, oboseala şi nervii şi-au spus cuvântul.

Oamenii sunt revoltaţi că vor rămâne în carantină. Le este teamă că vor lua virusul de la alţii. Unii nici nu cred că boala care a ucis mii de oameni în Italia chiar există.

Vin ca să-mi zică aici că trebuie să mă bage în carantină. Măi omule, vin, îmi fac analizele, dar nu vreau să stau în carantină ca să nu prind ceva boală, să mă îmbolnăvesc“. 

  

Eu nu cred în boala asta, în coronavirusul ăsta. Nu există“.

Dacă mor acum, că fac un preinfarct cumva, e mort de coronavirus, dacă mor că îi doare un picior, e coronavirus“.

Există şi oameni care îi îndeamnă pe ceilalţi să se supună regulilor.

Ne convine pentru că suntem şi noi în siguranţă şi cei dragi. Deci nu este nicio problemă şi chiar vă rog să stimulaţi pe cei care vin de dincolo să colaboreze cu autorităţile române“.

Până la urmă, toate mașinile au fost escortate spre locațiile stabilite pentru carantină sau autoizolare.

Aseară, şi Aeroportul Henri Coandă a fost aglomerat. Norvegia a repatriat 200 de cetăţeni români. Pentru a se asigura că nu vor exista incidente, luptătorii Brigăzii Antitero au fost prezenţi la ieşirea din Terminal. Tot ieri, 89 de români au revenit în ţară din Spania şi alţi 100 din Malta şi Egipt.

OBSERVATOR

Related posts

Iohannis l-a asigurat pe președintele Israelului că România „este pregătită să ofere asistență de urgență în orice moment”

Redacția

Iohannis: Am decis să organizăm la Bucureşti un Summit al Formatului B9, pe care îl voi găzdui aici la Cotroceni

Redacția

Şefii guvernelor din Germania, Spania și Portugalia lansează un apel să fie votat „candidatul democrat” în Franţa: „Alegerea cu care se confruntă poporul francez este crucială”

Redacția
Încarcă...