RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

România intră parțial în Schengen: Cetățenii care vor merge pe Dunăre spre Croația vor fi verificați în Serbia / Reprezentant CE: Părinții cu copii nu vor fi tratați diferit față de ceilalți călători

Românii care vor merge pe Dunăre din România în Croația, două state membre ale Uniunii Europene și ale spațiului Schengen, vor fi verificați în continuare la intrarea și ieșirea din Serbia, după 31 martie, a declarat un reprezentant al Comisiei Europene (CE), în cadrul unui eveniment organizat online. Acesta a adăugat că pentru părinții cu copii nu se vor face deosebiri când vine vorba de controale. În unele state situația va depinde, însă, de politicile naționale în ceea ce privește călătoriile cu minori.

Legat de călătoria pe Dunăre din România spre Croația, oficialul UE a declarat: „Vei fi verificat în continuare în Serbia deoarece părăsești spațiul Schengen și apoi reintri în el”.

România intră pe 31 martie în spațiul Schengen, aerian și maritim. Precizarea legată de persoanele care călătoresc cu copii a fost făcută de reprezentantul CE când a fost întrebat dacă acestea vor fi tratate diferit. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a propus la începutul lunii martie menținerea verificărilor pentru minori. Potrivit propunerii, „părinții, reprezentanții legali sau persoanele care îi însoțesc pe cetățenii români minori” trebuie să meargă „în anumite spații special amenajate și semnalizate ca atare, în incinta aeroporturilor și porturilor”, pentru a obține o autorizație de călătorie pentru copii.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  

Related posts

Science Report: De ce ți se încâlcesc mereu beculețele de Crăciun, deși le pui cu atenție în cutie? Legile universului sunt de vină

Redacția

Vladimir Putin l-a avansat în grad pe directorul adjunct al penitenciarelor rusești după moartea lui Navalnîi

Redacția

Fostul jurnalist Cristian Vasilcoiu, numit secretar de stat la Ministerul Muncii

Redacția
Încarcă...