RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

România înregistrează cea mai mare rată a mortalităţii rutiere din UE, aproape dublu faţă de medie

România înregistrează cea mai mare rată a mortalităţii rutiere din Uniunea Europeană – 86 de decese la un milion de locuitori – aproape dublu faţă de media UE. Statisticile Poliţiei indică faptul că principalele cauze ale accidentelor rutiere grave sunt viteza neadecvată şi indisciplina la volan.

Iar evenimentul de astăzi a venit ca o conştientizare a acestui lucru. Fostul pilot de raliuri Titu Aur, care este implicat de ani de zile în creşterea siguranţei rutiere, fondatorul unei academii pentru pregătirea conducătorilor de maşini şi motociclete în acest spirit, împreună cu Biroul OMS în România, a organizat astăzi o sesiune dedicată conducerii preventive.

Reporterul RRA Alex Buzică a asistat la acest eveniment: ”Într-adevăr, decesele şi rănirile din traficul rutier rămân o provocare majoră pentru sănătatea şi dezvoltarea globală. Ca să vă faceţi o idee, începând cu 2019, accidentele rutiere sunt principala cauză de deces pentru copiii şi tinerii cu vârsta între 5 şi 29 de ani şi sunt a 12-a cauză principală de deces când sunt luate în considerare toate vârstele. Cel puţin aşa se arată în raportul global privind siguranţa rutieră din 2023.

Ţinând cont de toate cele de mai sus, Organizaţia Mondială a Sănătăţii România şi Academia Titi Aur şi-au unit forţele astăzi şi au realizat o sesiune de conducere defensivă în cadrul simulatoarelor unice în România din cadrul Academiei Titi Aur. Atât presa, cât şi oficialii World Health Organisation au luat parte la o iniţiativă specială, informativă şi interactivă.

  

Au avut loc răsturnări controlate de maşină într-un simulator special şi am văzut de ce este important să ai centura de siguranţă, iar pe o suprafaţă umedă de pe pista de maşini au avut loc derapaje controlate, toate cu scopul de a vedea cum se poate recăpăta controlul maşinii într-o astfel de situaţie.

Această sesiune, aşa cum spuneam, a fost dedicată presei din România şi s-a concentrat pe pericolele unuia dintre principalii factori de risc: viteza excesivă şi infrastructura din România. Eu aş vrea să mai adaug aici că, în 2022, au fost înregistrate, în medie, 46 de decese rutiere la 1.000.000 de locuitori în Uniunea Europeană şi, ţinând cont de populaţia fiecărei ţări din UE, cele mai mici rate ale mortalităţii rutiere au fost înregistrate în Suedia – 22 de decese rutiere la 1.000.000 de locuitori, iar de partea cealaltă, cele mai mari rate ale accidentelor rutiere au fost înregistrate, din păcate, în România – 86 de decese rutiere la 1.000.000 de locuitori. Sper că şi cei care ne ascultă acum să conştientizeze aceste pericole.”

sursa radio romania

Related posts

Pășcănean bătut în plină stradă. Agresorii nu au fost identificați

Răzvan Grecu

Mașină lovită de tren la Cristești! Șoferița s-a ales cu o sperietură și două dosare penale

Marius Parteni

Victimele vinului nou. Pășcăneni intoxicați cu monoxid de carbon găsiți în șoc hipotermic în beci

Oana Cordoneanu
Încarcă...