RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

România, condamnată de Curtea de Justiție a UE pentru poluarea din București

Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a condamnat vineri România pentru că nu a luat măsuri pentru a combate poluarea din București, potrivit minutei de ședință.

România a fost trimisă în judecată de Comisia Europeană, care a cerut constatarea eșecului în îndeplinirea obligațiilor asumate prin tratatul de aderare. Mai precis, Comisia Europeană reclamă că valorile – limită pentru concentrațiile de PM10 (pulberi fine cu efecte nocive asupra sistemului respirator) au fost depășite sistematic și persistent în București din 2007 și până în 2014 inclusiv.

În decizia CJUE nu este stabilită o amendă ce ar trebui plătită de România pentru încălcarea tratatului și legislației europene privind calitatea aerului, ci doar obligația de a le respecta.

În ianuarie, ministrul Mediului avertiza că România riscă să plătească amenzi între 100.000 și 400.000 din cauza poluării din București, în procedura de infringement pe mediu a Comisiei Europene.

  

ziarul de Iasi

Related posts

Un candidat comun la Primăria Capitalei. Dar care?

Redacția

Emil Boc, despre alianţa cu PSD: Cea mai proastă formă de guvernare. Nu este o alianţă naturală, aşa cum era cu USR VIDEO

Redacția

Cum explică ministrul testarea greșită a fotbaliștilor de la CFR Cluj

Redacția
Încarcă...