RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

România a înregistrat primul caz de hepatită acută la copii. Hepatita de origine necunoscută a provocat un deces, iar mai mulți minori au avut nevoie de transplant hepatic în lume

Hepatita acută de origine necunoscută care afectează copiii a ajuns și în România, în timp ce 169 de astfel de cazuri au fost înregistrate în 11 țări. Dintre cazurile de hepatită acută, cel puțin un copil a murit și 17 copii au avut nevoie de transplant hepatic, a anunțat OMS într-un comunicat de presă, potrivit CNN.

Cum prevenim hepatitaFoto: MorgueFile.com

„Nu este încă clar dacă a existat o creștere a cazurilor de hepatită sau o creștere a gradului de conștientizare a cazurilor de hepatită care apar în ritmul așteptat, dar nu sunt detectate”, a spus OMS într-un comunicat. „În timp ce adenovirusul este o ipoteză posibilă, investigațiile sunt în desfășurare pentru agentul cauzal”.

  

Sindromul clinic „printre cazurile identificate este hepatita acută (inflamația ficatului) cu enzime hepatice semnificativ crescute”, se arată în comunicat. Multe cazuri au raportat simptome gastrointestinale, cum ar fi dureri abdominale, diaree și vărsături „precedate de prezentare cu hepatită acută severă”, precum și niveluri crescute de enzime hepatice sau alanină aminotransaminaze și icter.

Majoritatea cazurilor raportate nu au avut febră, a spus OMS, iar virușii obișnuiți care provoacă hepatită virală acută — cum ar fi virusurile hepatitei A,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Iohannis: „Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câștige”. Ce condiții trebuie îndeplinite

Redacția

VIDEO ​Un angajat al Primăriei Capitalei ar fi fugit cu mai multe documente. Nicușor Dan: „Doar n-ați crezut c-a fugit la Asociația Albă ca Zăpada, nu!”

Redacția

Explozie pe un pod de cale ferată din Rusia, traficul feroviar este perturbat

Redacția
Încarcă...