RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Rezerva de sirop de arțar a Canadei atinge cel mai scăzut nivel din ultimii 16 ani / De vină sunt schimbările climatice, care au adus tot mai ridicate toamna

Rezerva de sirop de arțar a Canadei – singura din lume – a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 16 ani, ridicând semne de întrebare cu privire la viitorul unui produs de bază dulce iubit la nivel mondial în fața schimbărilor climatice, anunță BBC.

Rezerva, situată în Quebec, este concepută pentru a stoca 133 de milioane de kilograme de sirop de arțar în orice an. Dar în 2023, oferta a scăzut la 6,9 milioane de lire sterline (3,1 milioane de kg).

Experții fac legătura între această penurie și creșterea cererii și vremea mai caldă, care a perturbat producția. Dar ei spun că acest lucru nu va afecta disponibilitatea sau prețul siropului de arțar pentru consumatori – cel puțin pentru moment.

„Rezerva strategică deține cea mai mică cantitate de sirop de arțar din 2008 încoace”, a declarat pentru BBC Simon Doré-Ouellet, directorul general adjunct al producătorilor de sirop de arțar din Quebec. „Dar nu prevedem probleme de aprovizionare în viitorul apropiat”, completează el.

  

Industria de miliarde de dolari a siropului de arțar din Canada reprezintă 75% din întreaga producție mondială de sirop de arțar.

Conform datelor naționale,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Hyundai Ioniq 5 N eN1 Cup: model de competiții

Redacția

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, condamnat la încă nouă ani de închisoare pentru „fraudă” și „sfidare” a instanței

Redacția

Cîţu, întrebat dacă Orban a băut alcool la Guvern, când era premier: „Eu n-am băut la nicio şedinţă de Guvern”

Redacția
Încarcă...