RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Reproşuri în PNL şi PSD pe proiectul privind starea de criză, ce prevede îndatoriri militare pentru bărbaţi. MApN: „Nu mai este de actualitate”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, luni, că va avea o discuţie cu premierul Nicolae Ciucă pe tema unui proiect de lege privind simplificarea gestionării situaţiei de securitate, astfel încât Guvernul să poată lua măsuri imediate, în contextul războiului de la graniţa României.

Conform unui draft de act normativ, proiectul vizează reglementări pentru instiuirea unei situaţii de criză pe teritoriul României, fiind definită drept situaţia în care societatea se confruntă cu dificultăţi generate de incidente pe teritoriul naţional sau internaţional. De asemenea, sunt în vedere şi ameninţările riscurile sau vulnerabilităţile care perturbă condiţiile de viaţă ale cetăţenilor, stabilitatea politică şi economică.

„Cu privire la proiectul legislativ care circulă în spaţiul public, referitor la modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul securităţii şi apărării naţionale, facem următoarele precizări: Textul care circulă în spaţiul public reprezintă o versiune de lucru a unui proiect legislativ care nu mai este de actualitate la acest moment, în forma respectivă. Proiectele din cadrul acestui pachet legislativ vor fi reanalizate şi prezentate public”, a precizat MApN într-o informare. 

Conducerea, preluată de un Centru Naţional militar

  

Potrivit unor surse politice citate de News.ro,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Zeci de migranţi din Bangladesh, Etiopia şi Pakistan, găsiţi în vămile Nădlac și Vărșand ascunşi în trei camioane

Redacția

Rafila: Doar 5 milioane din 19 milioane de români plătesc asigurări de sănătate

Redacția

Interviu halucinant cu „Nașul Inteligenței Artificiale”: Se va ajunge la o luptă pentru putere între mașinărie și om

Redacția
Încarcă...