RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Remus Pricopie: Evaluarea elevilor de clasa a VIII-a ar trebui să cuprindă şi o limbă străină

Ministrul Educaţiei a anunţat că vrea să introducă o nouă probă la evaluarea naţională de la clasa a VIII-a. Astfel, pe lângă română şi matematică, elevii ar urma să fie verificaţi şi la limba străină. Schimbarea va fi făcută anul viitor, odată cu revizuirea programei de gimnaziu.

„Nu evaluăm competenţa într-o limbă străină decât la bacalaureat. În acest an, încercăm la testul de clasa a VI-a, este prima dată când facem aşa ceva, până acum nu aveam. Dar nu este un examen, ci un test, la evaluarea de clasa a VI-a. În mod normal, la examenul de clasa a VIII-a trebuia să fie şi limba străină şi de mult timp trebuia să fie acest lucru. Nu o să fie anul acesta, nu o să fie la anul, dar începem să facem şi acest lucru”, a spus Pricopie.

Conform Legii educaţiei, primii elevi care vor da testul la limba străină sunt cei care intră în clasa a V-a, la momentul în care se va promulga modificarea. Totodată Ministerul Educaţiei vrea să introducă obligativitatea celei de-a doua limbi străine, începând de la clasa a III-a şi nu de la a V-a, cum este în prezent.

  

sursa stirile digi24

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Recital de poezie pe străzile din Paşcani

Ema Roman

Trei elevi care au vrut să copieze la Evaluarea Națională, dați afară din examen

Redacția

Festivitate de absolvire la Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu”. Șefii de promoție vor să devină informaticieni și polițiști. Tinerii cred că Pașcaniul este un oraș subdezvoltat, dar care are un mare potențial

Răzvan Grecu
Încarcă...