NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Refendum respins: PNL acuză PSD că nu vrea să asculte vocea pășcănenilor!

Inițiativa liberalilor de a fi organizat un referendum pe baza căruia cetățenii să se pronunțe cu privire la viitorul municipiului în ARSACIS și ApaVital s-a lovit și astăzi de puterea din legislativul local. PSD a votat împotriva referendumului, iar liberalii i-au acuzat că nu vor să asculte vocea străzii.

 

Proiectul liberalilor a fost inițiat încă de anul trecut. Astăzi, prin vocea reprezentanților formațiunii politice, aceștia au reafirmat faptul că s-a făcut o mare nedreptate la momentul în care s-a decis delegarea serviciului. PNL a mai susținut că este foarte importantă opinia cetățenilor, mai ales că aceștia au parte de mari nedreptăți.

  

Opoziția a cerut celor din PSD să susțină inițiativa, mai ales că rezultatul ar putea fi unul favorabil operatorului județean. În varianta lor, referendumul ar fi trebuit să se desfășoare în data de 4 iunie 2017.

Social democrații nici nu au vrut să audă de acest proiect pe motiv că lucrurile merg bine. Viceprimarul Gabriela Nedelcu le-a spus liberalilor că au inițiat acest demers cu scopul de a stârni anumite emoții în rândul cetățenilor.

PSD crede în ApaVital și investițiile promise, dar în timpul dezbaterilor a refuzat să discute aspecte care au legătura cu plata redevenței sau contractul de delegare.

În discuție a intrat și consilierul Sorin Olariu, care a atras atenția consilierilor de la putere faptul că primarul a promis înainte de alegeri că va organiza un referendum pe tema apei, și chiar unul cu privire la viitorul RAGCL.

Viceprimarul Nedelcu a mai susținut în intervenția sa faptul că PNL nu a dorit cu adevărat să treacă acest proiect de hotărâre. Ea și-a motivat afirmația taxând lipsa de la ședință a consilierilor Marius Pintilie și Cătălin Conache.

Ședința de plen a avut loc astăzi. 

Advertisements

Related posts

Toți fac la fel: Primăria a închiriat utilaje pentru a astupa cât mai repede gropile din asfalt

Marius Parteni

Vela: Nu va exista o limită teritorială administrativă pentru deplasări, după 15 mai

Redacția

Acuze cu privire la incendiul de la depozitul de gunoi din Valea Seacă

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site