RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Proprietarii „rablelor” abandonate pe domeniul public, somați de Poliția Locală Pașcani (FOTO)

Locuri de parcare puține, mașini din ce în ce mai multe! Aceasta este una din problemele cu care se confruntă mare parte din șoferii pășcăneni, fapt pentru care Poliția Locală Pașcani urmează să desfășoare acțiuni ce presupun eliberarea locurilor ocupate de mașinile abandonate.

Concret, polițiștii locali vor identifica proprietarii „rablelor” și vor trimite somații pentru ridicarea voluntară a acestora, de pe domeniul public.

În cazul în care există persoane ce nu se vor conforma somației primite, se vor aplica amenzi cu valori cuprinse între 1.000 de lei și 2.000 de lei.
„Conform prevederilor Legii nr. 421 din 27 iunie 2002 – privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale, aceste ’’Rable” sunt definite astfel:

  • vehicul fără stăpân – vehiculul de orice categorie, fără plăcuţă de înmatriculare sau alte marcaje oficiale ori înmatriculate în străinătate, staţionat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale, al cărui proprietar sau deţinător legal este necunoscut;
  • vehicul abandonat – vehiculul de orice categorie, aflat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale de cel puţin 6 luni, al cărui proprietar sau deţinător legal este cunoscut, însă există indicii temeinice că acesta nu respectă condiţiile legale pentru a circula pe drumurile publice”, se arată într-o postare de pagina de Facebook a Poliției Locale Pașcani.

Menționăm faptul că, de anul viitor administrația locală intenționează să înființeze serviciul parcări rezidențiale, care va funcționa în cadrul instituției.

  

Related posts

Pașcani: Taximetrist amendat cu 500 de lei pentru că a refuzat o cursă

Oana Cordoneanu

Mașină cu numărul de înmatriculare SV-07-FXM dispărută din apropierea Poliției Pașcani. Cine poate da relații este rugat să sune la 112!

Marius Parteni

Şoferii care transmit live în timp ce conduc vor rămâne fără permis

Redacția
Încarcă...