NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Răspuns de la Ministerul Apelor și Pădurilor pe subiectul perdelelor forestiere în județul Iași

Întrebarea deputatului pașcanean Vasile Axinte către Ministerul Apelor și Pădurilor referitoare la Perdelele Forestiere din județul Iași a primit zilele trecute răspuns. 

 Perdelele forestiere de protecție sunt formațiuni cu vegetație forestieră, amplasate la o anumită distanță unele față de altele sau față de un obiectiv, cu scopul de a-l proteja împotriva efectelor unor factori dăunători și/sau pentru ameliorarea climatică a terenurilor.

  

Perdelele forestiere pentru protecția căilor de comunicație și de transport se înființează de o parte și de alta a acestora, pe porțiunile afectate frecvent de depuneri masive de zăpadă.

Potrivit reprezentanților din minister, potrivit unei ordonanțe de urgență din 2014, era prevăzută realizarea de perdele forestiere pe o suprafață de aproape 5300 de ha, în vederea protejării a 1752 km de căi de comunicație. Dintre acestea, 152 de hectare de perdele forestiere erau pentru județul Iași, pentru a proteja 51 de km de drumuri naționale.

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale nu a considerat însă că jud. Iași trebuie să intre pe lista de priorități în această privință, astfel încât până vom vedea perdele forestiere pe cele 152 de hectare promise va mai curge multă apă pe Siret.

 De altfel, la nivelul întregii țări, din cele 5300 de hectare de perdele forestiere prevăzute în 2014 în “Programul Național de realizare a perdelelor forestiere pentru protecția autostrăzilor și drumurilor naționale”, au fost realizate efectiv doar 17 hectare!

 Ca de obicei, lucrurile rămân la stadiul de “studiu de fezabilitate “sau în caz mai fericit, exproprieri.

 

Advertisements

Related posts

Oferta Mea – Mesaje de susținere și promovare a candidaților la alegerile prezidențiale (VIDEO)

Redacția

Un român a fost ales primar într-o localitate din Germania

Redacția

Florin Constantinescu crede că Republica Moldova a făcut un pas istoric prin apropierea de Uniunea Europeană (VIDEO)

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site