RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Rareș Bogdan: Gazul care se extrage de la Black Sea Oil & Gas, primul gaz din platforma continentală, deja a fost contractat de grupul Engie pe trei ani

Eurodeputatul liberal Rareș Bogdan a declarat, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că este mâhnit că gazul care este extras de la Black Sea Oil & Gas – primul gaz din platforma continentală – a fost deja contractat de grupul Engie pe trei ani, ceea ce este, în opinia sa, este o problemă care contravine legii în România, relatează profit.ro.

Rareș Bogdan spune că există o lege extrem de clară, iar prioritatea o are statul român și doar dacă statul român refuză, atunci  gazul respectiv poate intra pe piața internațională.

„Mă supără sau sunt profund mâhnit că acest gaz care se extrage de la Black Sea Oil & Gas, primul gaz din platforma continentală, deja a fost contractat de grupul Engie pe trei ani, ceea ce este o chestiune care contravine legii în România, pentru că, în mod normal, gazul respectiv pot să îl export la un jucător european doar după ce în țara respectivă ți se dă hârtie, ți se dă hotărâre că refuză gazul”, a spus Rareș Bogdan.

El a mai adăugat că, prima dată, Black Sea Oil & Gas trebuia să ofere  gazul respectiv Transgazului, Ro

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Zeci de localităţi fără primari. Alegerile, cel mai devreme în toamnă. Cum s-a ajuns aici

Redacția

Digi24. Reportaj în satul în care casele se vând cu 250 de euro. Un bărbat vrea să cumpere 13: Căsuțe de vacanță, suntem o familie numeroasă

Redacția

Cât beau românii? Câți tineri beau zilnic, câți de 2-3 ori pe săptămână și câți spun că nu consumă alcool deloc

Redacția
Încarcă...