NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Raport în fața consilierilor: RAGCL pregătită să furnizeze agent termic. Georgeta Sandu îi sfătuie pe consilieri să decidă cui îi este facturată cota comună. Consilierul Mihuț propune acordarea de ajutoare pentru montarea de centrale termice de apartament

În cadrul ședinței de Consiliu Local ce a avut loc astăzi la Primăria Pașcani, directoarea Regiei Autonome de Gospodărie Comunală și Locativă Pașcani, Georgeta Sandu, a prezentat un raport privind stadiul de pregătire al regiei pentru asigurarea agentului termic în iarna 2013-2014.

Din acesta rezultă faptul că regia, are în administrare 11 centrale termice de cvartal modernizate. La data de 24 septembrie 2013, centralele termice deservesc un număr de 3.928 apartamente cu 10.000 de persoane, plus instituțiile de învățământ din Pașcani.
După prezentarea raportului, consilierul PNL Dorin Nechifor i-a atras atenția directoarei, de faptul că în raport nu apare nimic legat de numărul mare de debranșări forțate. Acesta a spus că a fost oprit pe stradă de mulți cetățeni care i-au spus că sunt câteva familii în unele scări debranșate care nu au avut posibilitatea  să își pună centrale termice și vor rămâne în frig la iarnă.
La această discuție a intervenit și viceprimarul Vasile Axinte, care a atras atenția asupra problemei cu cota comună. El a spus că în unele scări cota comună este mai mare decât consumul în sine și că cetățenii care și-au pus centrale termice i-au reproșat că plătesc acea cotă comună de pomană pentru că nu se încălzește nimeni de la acele țevi.
Mai mult, consilierul PSD Benone Mihuț, a fost mult mai dur în declarații. Acesta a numit cota comună drept un jaf la adresa pășcănenilor. El a venit și cu o soluție.„Decât să băgăm bani într-o gaură neagră, mai bine acordăm subvenții persoanelor dezavantajate pentru a-și monta centrale termice”.
Primarul Dumitru Pantazi a subliniat că dacă s-ar pune în aplicare această măsură, efortul financiar de la bugetul local ar fi unul extrem de mare.  
Directoarea Georgeta Sandu i-a îndemnat pe consilierii locali să ia o decizie în privința cotei comune.„Dumneavoastră puteți decide să facturăm cota comună doar celor rămași în sistem”, a spus directorul RAGCL.
La finalul discuțiilor a intervenit și primarul Dumitru Pantazi care i-a reproșat fostului administrator public, Dorin Nechifor că regia a fost lăsată într-o stare financiară jalnică de către fosta conducere și că a avut de achitat 1,2 milioane lei datorii.
Menționă că din 25 septembrie și până pe 11 octombrie 2013, RAGCL Pașcani efectuează următoarele lucrări: umplerea instalațiilor interioare de încălzire la utilizatori, probe la rece, remedierea defecțiunilor din instalațiile de încălzire și probe la cald.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Angajații din depourile CFR din întreaga țară sunt în grevă

Redacția

Ionel Pintilie a preluat oficial conducerea Ocolului Silvic Pașcani

Oana Cordoneanu

Avocatul lui Zuzan către Bodoașcă:„Ce scria în biletul dat fostului primar Neculai Rățoi?”

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site