RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Pune capăt improvizaţiilor, nu vieţii!

Peste 4.000 de locuitori din zonele centrală, Podu Roş, Tătăraşi şi Alexandru cel Bun din municipiul Iaşi, precum şi din municipiul Paşcani au luat parte ieri, la activităţile derulate de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” al judeţului Iaşi (I.S.U.J. Iaşi) şi cei ai E.ON România, în cadrul cărora au fost prezentate riscurile la care se expun prin folosirea de improvizaţii în instalaţiile de gaze naturale şi energie.

 

Organizatorii activității au precizat că cei prezenţi au primit sfaturi despre cum trebuie să reacţioneze şi să se comporte în cazul în care simt prezenţa mirosului de gaz, precum şi despre modalităţile de utilizare în siguranţă a echipamentelor şi aparatelor electrice. Cetăţenii au fost informaţi cu privire la măsuri de prevenireşi stingere a incendiilor. Totodată, au fost distribuite materiale informative în zonele cu trafic pietonal intens.

  

“ Demersul comun al I.S.U.J. Iaşi şi E.ON România face parte din campania R.I.S.C, „Renunţă! Improvizaţiile sunt catastrofale!“ Această campanie naţională de informare şi conştientizare are ca obiectiv reducerea incidentelor de natura incendiilor, exploziilor etc. cauzate de improvizaţii la instalaţiile de gaze naturale şi electricitate.Improvizaţiile la instalaţiile electrice şi de gaze naturale pot provoca adevărate tragedii, cu pierderi de vieţi omeneşti şi / sau pagube materiale importante, mesajele campaniei fiind cât se poate de sugestive: „Pune capăt improvizaţiilor, nu vieţii!” şi „Nu lăsa viaţa să devină o amintire! Spune NU improvizaţiilor!”., a declarat purtătorul de cuvînt al ISU Iași, Silvia Bolohan.

Campania R.I.S.C. se derulează în judeţul Iaşi din luna noiembrie a anului 2012 iar acţiunile derulate au vizat diseminarea informaţiilor privind riscurile pe care le implică manevrarea greşită a aparatelor alimentate cu gaze naturale, respectiv improvizaţiile la instalaţiile electrice şi de gaze naturale.

sursa oradeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Cât s-a dat șpagă pentru un post de preot, într-o biserică din Bucovina. Informația, chiar pe site-ul BOR

Redacția

Bolțarul tău face casa lor! Elevi și cadre didactice din Mircești și Pașcani s-au mobilizat pentru a ajuta familia din Hălăucești, care a rămas fără casă. În continuare se pot face donații

Oana Cordoneanu

Crucea Roșie Pașcani – cadouri pentru copiii de la Asociația Lumină și Dar

Cătălin Cocoș
Încarcă...