RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

PSD “patinează” când trebuie să voteze proiecte propuse de PNL pentru tineret. Motivul? Nu ar fi corecte!

Consilierii locali ai Partidului Social Democrat, ce fac parte din Comisia de Urbanism, s-au împotrivit astăzi proiectelor privind amenajarea unui patinoar multifuncțional și reabilitării lacului Peștișorul, inițiate de colegii lor de la PNL.

 Chiar dacă atmosfera generală a fost una favorabilă oportunității, social-democrații au căutat să găsească un nod în papură acestor inițiative, pentru a justifica abținerea lor de la votarea acestor proiecte.

  

 Cel mai vehement s-a manifestat consilierul Ionuț Prodan care a apreciat că forma proiectelor nu este una corectă susținând că ele ar trebui retrase și redepuse pentru a fi rediscutate în altă ședință. Motivul? În loc de contractarea serviciilor de consultanță, ar fi trebuit să fie stipulat contractarea serviciilor de proiectare.

 Deși această divergență pe o chestiune de exprimare ar fi putut fi corectată prin propunerea unui amendament în acest sens, Prodan a ales să propună amânarea proiectelor considerând că acestea nu reprezintă o urgență pentru municipalitate.

Mai mult, Ionuț Prodan a părut confuz la începutul dezbaterii acestor subiecte susținând că proiectele s-au mai discutat și că există chiar hotărâri în acest sens luate de  legislativul local.

„Parcă am mai discutat odată aceste proiecte. La buget, parcă am aprobat așa ceva (…). Nu trebuie să scriem că vrem consultanță, trebuie să scriem că vrem proiectare. Nu e corect să aprobăm înființarea patinoarului. Ar trebui să retrageți proiectele și să le redepuneți”, și-a argumentat Ionuț Prodan, votul de abținere la inițiativa de amenajare a unui patinoar și de reabilitare a lacului Peștișorul.

 Opinia acestuia a fost susținută și de celălalt consilier social democrat din această comisie, Cosmin Ungureanu.

 Cu toată opoziția celor din PSD, proiectele au primit avize favorabile grație voturilor consilierilor liberali Claudiu Bodoașcă, Ion Danu și de consilierul PMP, Sorin Olariu.

Related posts

Guvernul s-a răzgândit. Nu mai taie banii pentru Casa Verde Fotovoltaice: plafonul rămâne la 20.000 de lei

Redacția

2 milioane de lei pentru Blăgești-Cotnari, un drum pe care nu se poate circula

Redacția

Ședință de Consiliu Local Pașcani , 12 februarie 2024 (Video)

Redacția
Încarcă...