NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

PSD Pașcani obligat să negocieze cu PNL și PMP pentru alegerea viceprimarului

PSD Pașcani nu poate numi de unul singurul viitorul viceprimar al municipiului Pașcani, pentru perioada 2016-2020. Social-democrații au nevoie de cel puțin un vot pentru a fi siguri că Ovidiu Bejenariu, va fi ales, asta deoarece el nu va putea participa la vot.  

Printr-o adresă trimisă primăriilor din județul Iași, de către prefectului Marian Grigoriu, se atrage atenția că persoana nominalizată pentru postul de viceprimar nu poate lua parte la adoptarea hotărârii.

Adresa a fost trimisă către secretarii primăriilor. PSD Pașcani a câștigat zece mandate de consilier local, dar la votul pentru alegerea viceprimarului vor putea vota doar nouă. Ovidiu Bejenariu, cel despre care se aude că va fi nominalizat, nu va avea drept de vot. În conformitate cu prevederile articolului 46, din legea 215/2001, privind administrația publică locală, republicată: “Nu poate lua parte la deliberarea și la adoptarea hotărârilor consilierul local care, fie personal, fie prin soț, soție, afini, sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial, în problema supusă dezbaterilor Consiliului Local. Hotărârile adoptate de Consiliul Local cu încălcarea dispozițiilor, sunt nule de drept. Nulitatea se constată de către instanța de contencios administrative. Acțiunea poate fi introdusă de orice persoană interesată”, se arată în adresa prefectului. Informația a fost conformată și de Felix Guzgă, purtătorul de cuvânt al instituției.

  

Reprezentantul Guvernului în teritoriu merge mai departe și mai arată:“Mai mult conform dispozițiilor articolului 77, din legea nr.393/2004 privind statulul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare, consilierii județeni și locali nu pot lua parte la deliberarea și adoptarea de hotărâri dacă au un interes personal, în problema supusă dezbaterii”, se mai arată în adresa prefectului.

Viceprimarul este ales cu votul de jumătate plus unu din numărul mandatelor de consilier validate, în cazul de față zece. PSD stă acum la mâna PNL și PMP, pentru a obține un vot.

Contactat telefonic Sorin Olariu, consilier PMP, a spus: ”Nu voi vota nici un candidat de la PSD care provine dintr-o structură managerială care a avut o politică falimentară. Singura persoană de pe lista PSD pentru care aș vota este Liliana Perțu”, a comentat Olariu.

Marius Pintilie, președintele PNL Pașcani, a spus că organizația pe care o conduce se va pronunța pe acest subiect, după ședința care se va desfășura în această seară. Din partea PSD nu am putut obţine un punct de vedere oficial.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

 

 

Advertisements

Related posts

Primăria lucrează la documentația privind extinderea rețelei de electricitate, în cartierul Aerodrom

Marius Parteni

Razboi deschis pe osemintele domnitorului Cuza

Redacția

Pașcani, Tătăruși, Scobinți și Cristești vor beneficia de fonduri pentru construcția de locuințe ANL

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site