NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

PSD: Ministrul Sănătăţii a făcut ceea ce trebuie să facă un ministru responsabil – prevenţie

„Ministrul Sănătăţii a făcut ceea ce trebuie să facă un ministru responsabil: #prevenţie. Practic, Alexandru Rafila a asigurat funcţionalitatea mecanismului de distribuţie către populaţie, pe bază de prescripţie medicală, a iodurii de potasiu, tratament necesar în cazul expunerii la radiaţii ca urmare a unui incident nuclear” , se arată în postarea PSD de pe Facebook.

Potrivit postării PSD, implicarea medicilor de familie în distribuţia preventivă de tablete de iodură de potasiu a fost şi este necesară pentru a asigura informarea populaţiei cu privire la administrarea tabletel

„or, dar şi evitarea folosirii unor produse neconforme sau nocive procurate din surse neasigurate. 

„Implicarea medicilor de familie în distribuţia preventivă de tablete de iodură de potasiu a fost şi este necesară pentru a asigura nu doar informarea populaţiei privind modul de administrare a acestor tablete, ci şi pentru a evita folosirea unor produse neconforme sau nocive procurate din surse neautorizate. Doar astfel, aceste tablete pot ajunge în condiţii de siguranţă în fiecare casă unde se află persoane sub 40 de ani, inclusiv tineri sau copii, pentru a fi disponibile în caz de necesitate” , menţionează partidul.

Advertisements
Advertisements
  

PSD a avertizat că iodura de potasiu,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

ONU: Ţările trebuie să-şi mărească de şapte ori obiectivele pentru a respecta pragul de încălzire globală cu cel mult 1,5°C

Redacția

VIDEO Jocurile Olimpice: Ana Maria Popescu – „Am 37 de ani, mă dor toate, e cea mai muncită și mai chinuită medalie din toată cariera mea/ Nu-mi pasă de aurul care este la gâtul lui Sun Yiwen”

Redacția

Director OMS: Faza acută a pandemiei s-ar putea încheia în 2022

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site