NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

PSD i-a dat termen până luni, lui Benone, să voteze proiectele ApaVital, altfel va fi exclus din partid

Comitetul executiv al PSD Pașcani, s-a întrunit ieri seară în ședință, la care au participat în jur de 14 membri ai acestei organizații. Pe ordinea de zi s-a aflat discutarea proiectelor de hotărâre care se vor regăsi în dezbatere la ședința de Consiliu Local, ce va avea loc la finalul acestei luni. 

Se pare că va fi o ședință maraton, iar consilierii locali vor avea de analizat și aprobat aproximativ 35 de proiecte. De departe, cel mai discutat punct de pe ordinea de zi a fost proiectul pro ApaVital, pe care primarul Dumitru Pantazi și-a manifestat intenția de a-l reintroduce, însă doar dacă va avea garanția că se poate baza pe un număr suficient de consilieri locali, care să voteze proiectul.  De asemenea, a fost discutată și situația consilierului Mihuț Benone.

„Ieri a avut loc ședința comitetului executiv al Partidului Social Democrat, în care am discutat proiectele de hotărâre de Consiliu Local care vor fi pe ordinea de zi la următoarea ședință, am discutat de asemenea, subiectul fierbinte cu ApaVital, încercăm să deblocăm situația iar punctul nostru unitar de vedere este că populația trebuie să știe exact care va fi operatorul și să urgentăm clarificarea situației la nivel de Pașcani. De asemenea, am venit și cu unele propuneri, de a constituie niște pachete sociale în cazul în care vor exista persoane aflate în nevoi speciale sau cu dificultăți materiale puternice, astfel încât, Consiliul Local, în baza legală, poate veni cu anumite proiecte de hotărâre, cu anumite ajutoare, în baza legii”, ne-a declarat Gabriela Nedelcu.

  

 De asemenea, și votul pe care consilierul Benone Mihuț îl manifestă în ședințele de Consiliu Local împotriva ApaVital a fost subiectul discuției de ieri de la sediul PSD. Social democrații, fie ei lideri cu funcții sau simpli membri de partid, au încercat cu toții să îl determine pe Mihuț să își schimbe votul și să voteze pro ApaVital. Consilierul nu a dat nici un răspuns, însă din câte se pare el își menține poziția. Condiția acestuia de a vota alături de ceilalți consilieri, este aceea ca ApaVital să achite redevența la nivelul ratei împrumutului către Banca Europeană de investiții în sumă de 1,9 milioane lei și operatorul județean să mărească perioada în care pășcănenii se pot constitui în Asociații de Proprietari, și chiar să se analizeze cu maximă seriozitate posibilitatea încheierii de contracte individuale cu cetățenii.

Sunt puncte de vedere pe care Mihuț și le-a exprimat și  sunt priorități pentru legislativul local. Membrii Biroului Executiv ai PSD Pașcani, vor mai avea o întâlnire la începutul săptămânii viitoare, se pare că luni, 22 iunie. Atunci aceștia așteaptă răspunsul favorabil din partea lui Benone Mihuț, însă dacă acesta nu va fi pe placul liderului organizației locale,  se pare că lui Mihuț îi va fi retras sprijinul politic, pentru a fi înlocuit cu alt membru de partid. Următorul pe lista PSD este Marius Ciubotaru.

Conform unor surse participante la ședință, retragerea sprijinului politic urma să se producă în ședința de ieri seară, însă se pare că datorită sursei care a relatat dorința liderilor PSD, aceștia au amânat o decizie până  la începutul săptămânii viitoare. Benone Mihuț, consilierul PSD care votează pentru pășcăneni, așa cum a susținut chiar el în ședințele legislativului local, a fost invitat printr-o scrisoare recomandată, la ședința care a avut loc ieri.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

ApaVital întrerupe furnizarea apei în tot Pașcaniul! Motivul este incredibil!

Răzvan Grecu

Când vor fi făcute publice rapoartele de evaluare a regiilor din Paşcani?

Ema Roman

Încă o dovadă că avem nevoie de rută ocolitoare!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site