RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Proteste antirestricții la Bruxelles: Ciocniri între manifestanți și forțele de ordine

Ciocniri violente au avut loc duminică în timpul unei demonstrații împotriva noilor măsuri anti-Covid la Bruxelles, unde, potrivit poliției, zeci de mii de oameni au participat la miting.

Marșul a început pașnic, dar poliția a folosit apoi tunuri cu apă și gaze lacrimogene în fața unui grup de oameni care aruncau petarde, potrivit unui fotograf AFP.

În această ciocnire, mai mulți manifestanți au purtat cagule și au fluturat steaguri naționaliste flamande.

Violențe au avut loc și în apropierea cartierului european și a guvernului de la Bruxelles.

  

Potrivit poliției, aproximativ 35.000 de protestatari au luat parte la marșul împotriva noilor măsuri anti-Covid anunțate de guvern miercuri.

Manifestația desfășurată sub sloganul „Împreună pentru libertate”, a denunțat în principal interdicția persoanelor nevaccinate de a putea intra în locuri precum restaurante și baruri.

Belgia, care a anunțat miercuri generalizarea purtării măștii, dorește, de asemenea, să facă telemunca obligatorie pentru locurile de muncă care o permit pentru a stopa revenirea puternică a epidemiei în țară.

Cu aproape 10.300 de noi infecții pe zi în medie în ultima săptămână, Belgia a revenit la o rată de răspândire a virusului care nu fusese atinsă de un an.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Moscova confirmă capturarea unei localități la nord de Bahmut, anunțată de Prigojin / Ce a spus Zelenski despre apărarea orașului asediat Bahmut

Redacția

Dacian Cioloş: „Nu l-am auzit pe permier să îi ceară lui Cătălin Drulă să îl dea afară pe directorul CFR”

Redacția

UDMR devine, pas cu pas, oaia neagră a Coaliţiei

Redacția
Încarcă...