RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Proiect european de valorificare a potențialului turistic al rezervației forestiere ”Tătăruși”

Astăzi, 22 aprilie, a avut loc în comuna Tătăruși, la Căminul Cultural din localitate, finalizarea proiectului finanțat prin finațare europeană: Valorificarea potențialului turistic al rezervației forestiere ”Tătăruși”. Valoarea proiectului implimentat de Primăria Tătăruși a fost de 387.000 de lei dintre care 329.035 bani nerabursabili de la U.E., 50.323 de lei de la bugetul național și 7.742 contribuuție locală.

Proiectul a avut ca scop principal realizarea unui studiu de marketing, participarea la două târguri de turism în țară prin realizarea unui stand expozițional modern de prezentare a rezervației, realizarea și promovarea unui website dedicat obiectivului turistic și realizarea și difuzarea pe un post de telviziune regional al unui film documentar cu specific turistic, organizarea primei ediții a Festivalului ”Zilele Rezervației Tătăruși” , dar și realizarea unor materiale publicitare.

Primarul comunei Tătăruși a declarat că Rezervația ”Tătăruși” a fagilor seculari cu dimensiuni impresionabile „este un monument al naturii de interes național, declarat prin lege, ce trebuie promovat pentru a deveni o zonă de atracție turistică”.

  

Rezervația, cu o suprafață de 50 de hectare, are mai multe căi de acces: DN Iași Pașcani și DF Tătăruși Rezervație sau DN 28 A/ E583 Iași- Schitu- Broșteni și DC 133 Schitu Broșteni – Rezervație.

 

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Foști angajați ai Poștei vor primi salarii compensatorii mărite

Redacția

Singur de două decenii în satul ascuns în munți. Viața pustnicului de 82 de ani din Stăuini

Redacția

Un pascanean de 200 de kg a primit cel mai frumos cadou de Craciun

Redacția
Încarcă...