NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Programul activităților organizate în octombrie la Pașcani. Târg de produse agricole tradiționale

 

Consilierii pășcăneni au de dezbătut în ședința ordinară de luni, 30 septembrie,  un proiect de hotărâre privind programul activităților culturale, educative și sportive organizate la Pașcani, în luna octombrie.

Primul eveniment se va desfășura marți, 1 octombrie și este o campanie de prevenire și combatere a cancerului la sân intitulată -”Află că ești bine!”, ediția a XII-a. Partenerii evenimentului sunt Casa de Cultură ”Mihail Sadoveanu”, Asociația ”Șansa 2010”, Fundația ”Renașterea” București și Biblioteca ”Leonard Gavriliu”. Bugetul alocat spre aprobare pentru acest eveniment este de 500 lei.

Următoarele trei evenimente vor avea loc tot în luna octombrie, însă nu au fost stabilite zilele de desfășurare, date care vor fi comunicate ulterior.

Un alt eveniment organizat în luna octombrie la Pașcani va fi ”Festivalul Sportului”, care va cuprinde: Crosul Toamnei, ediția a XII-a, Cupa Municipiului Pașcani la handbal-pentru elevii claselor V-XII, Cupa Municipiului Pașcani la fotbal- pentru elevii claselor V-XII, Cupa Municipiului Pașcani la baschet- pentru elevii claselor V-XII și Sportul contra droguri (campanie de prevenire a consumului de droguri). Acțiunile vor fi organizate de Primăria Pașcani în parteneriat cu Direcția pentru Sport și Tineret Iași, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, Clubul Sportiv Municipal, Asociația Șansa 2010, Biblioteca Municipală, Casa de Cultură și unitățile de învățământ din Pașcani. Suma alocată pentru materialele organizării acestor evenimente este de 13.500 lei.

Tot în octombrie se va desfășura o campanie de informare și conștientizare a populației privind necesitatea colectării selective a deșeurilor, intitulată ”Colectează selectiv!”. Suma alocată spre aprobare este de 4.000 lei.

Iar ultimul eveniment organizat în octombrie este în ton cu anotimpul în care ne aflăm: ” Armonii de toamnă”-Târg de produse agricole tradiționale. Va avea loc și un program artistic susținut de Asociația Culturală ”Geto Dacii” din Moldova.   Suma alocată spre aprobare pentru derularea acestui eveniment este de 25.000 lei. Acesta este organizat tot de administrația locală, alături de parteneri: Direcția pentru Agricultură Județeană Iași, Grupul de Acțiune Locală Codrii Pașcanilor, Grupul de Acțiune Locală Siret Moldova, GAL Iași-Sud-Vest, Asociația legumicultorilor Stolniceni și Târgu Frumos.   

Suma totală propusă spre aprobare, pentru organizarea celor patru evenimente din luna octombrie, este de 25.000 lei, bani proveniți din bugetul local.

 

loading...
Advertisements

Related posts

Sadoveanu expropiat și după moarte.Șase instituții vor să rămână stâpâne pe averea marelui scriitor

Redacția

„Festivalul tinereții” la Ciohorăni

Redacția

Un tir blochează drumul spre Hărmanești, în panta Blagești

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site