NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Problemă ecologică gravă. Comunele și orașele din județ riscă să se îngroape în gunoaie

Orasele din judetul Iasi risca sa ramana ingropate in gunoaie. Proiectul construirii statiilor de sortare a deseurilor in zonele Baltati si Ruginoasa, proiect de aproximativ zece milioane de euro, a intrat in impas dupa ce Consiliul National de Solutionare a decis ca procedura sa fie reluata pentru a patra oara.

Cele mai afectate par a fi zonele urbane din judet, care se vad nevoite sa transporte in continuare pe fonduri proprii deseurile catre statia de la Tutora. Cazul oraselor Targu Frumos, Harlau, Podu Iloaiei si Pascani a fost analizat de catre autoritatile judetene, iar situatia pare una fara iesire. Prin statiile de la Ruginoasa si Baltati, costurile erau mult mai reduse, insa contestatiile aparute in cadrul proiectului au facut ca procedura sa fie amanata pana in vara anului urmator.

„Ne-am intalnit in legatura cu faptul ca cel putin in comunitatile urbane avem parte de probleme majore privind spatiile de depozitare a deseurilor. Rolul acestora este acela de a reduce foarte mult din munca si de a scadea costurile, insa in momentul de fata s-a intarziat licitatia si pana la mijlocul anului urmator nu vom avea parte de noul proiect. Pana atunci, primariile vor asigura costurile preluarii deseurilor, iar societatea Salubris SA va incerca sa ofere un pachet de servicii privind sortarea si transportul acestora. Este o chestiune temporara pe care incercam sa o rezolvam cat mai repede”, a spus prefectul Dan Carlan.

  

Autoritatile locale implicate s-au aratat si ele nemultumite de discutiile aparute. „Statiile de la Ruginoasa si Baltati nu s-au deschis, iar noi facem sute sau mii de kilometri pentru a depozita deseurile. Cred ca mai intai trebuia sa se amenajeze cele doua statii de sortare si abia apoi sa ni le inchida noua pe ale noastre. Atunci nu mai eram in situatia de fata”, a mentionat Ionel Vatamanu, primarul orasului Targu Frumos.

sursa www.bzi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Prefectul ameninţă primarii cu amenzi

Redacția

Lucrările de modernizare a drumului spre Brătești au fost reluate pe celălalt fir

Ema Roman

Deszăpezirea continuă în această noapte! Cetăţenii sunt rugaţi să elibereze centrul pentru a nu împiedica utilajele să intervină

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site