RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Fapt diversNațional

Problema de scalare are o soluție? (P)

kazahstan,-criza-cauzata-de-bitcoin-/-tarile-care-adapostesc-firme-care-”mineaza”-criptomonede-se-confrunta-cu-probleme-legate-de-energie-/-urmeaza-kosovo

Problema scalării bitcoinului, de fapt, este problema despre care se  știa chiar din momentul lansării acestei criptomonede. Reieșind din modul în care ste construit blockchainul BTC, este evident că problema scalării, la un anumit moment, va reprezenta o adevărată provocare pentru viitorul și fiabilitatea acestei criptomonede. Reieșind din aceasta, au fost propuse multe modalități de rezolvare a problemei, dar niciuna dintre ele nu a fost implementată până în prezent. În acest articol descriem principalele potențiale soluții a rezolvării problemei de scalarea Bitcoinului.

Primele soluții

            Precum am menționat, despre problema scalării se știa de demult. Respectiv, această problemă se studiază deja nu de un an sau doi. În acest sens, primele soluții pentru rezolvarea problemei de scalare au fost propuse încă în 2015. Este vorba despre  BIP 100 și BIP 101. În acest caz BIP se descifrează ca Bitcoin Improvement Proposal.

Ambele soluții sunt hard forks, ceea ce înseamnă că, dacă ar fi implementate, versiunile mai vechi ale software-ului Bitcoin ar fi incompatibile cu noua rețea. Diferența dintre cele două este că BIP 100 oferă personalizarea dimensiunii blocului în funcție de decizia minerilor, în timp ce BIP 101 presupune o creștere directă unică de la un megabite la opt megaocteți.

  

Reieșind din cele menționate devine evident că aceste soluții nu sunt cele mai simple și cele mai prietenoase soluții posibile. Acest lucru a generat și dezbateri aprigi îîn comunitatea Bitcoin.  Până la urmă s-a decis că aceste soluții nu sunt fiabile, astfel nici BIP 100, nici BIP 101 nu au fost implementate până în prezent.

Principalul motiv de a refuza la această soluții este reprezentat prin faptul că, dacă limita de dimensiune a blocului va fi ajustată la nevoile lumii, atunci dimensiunea blockchain-ului va crește la cel puțin câțiva petabytes. Într-un mod evident și firesc, acest lucru va duce la o creștere a centralizării Bitcoin.

SegWit – o altă soluție pentru problema scalarii BTC

O altă soluție pentru problema scalării Bitcoinului este reprezentată prin SegWit. Prin implementarea SegWitului se va renunța la datele necritice a tranzacțiilor efectuate în cadrul blockchain-ului.  Principala caracteristică cheie a SegWitului constă în faptul că acesta mărește capacitatea blocurilor fără a fi nevoie să le redimensioneze. SegWit nu influențează nicidecum limita de dimensiune a blocului. A fost conceput inițial pentru a aborda o problemă foarte diferită legată de flexibilitatea tranzacțiilor.

De ce această soluție este considerată a fi una fiabilă? Ștergerea datelor reduce dimensiunea fiecăreia dintre tranzacții, astfel încât mai multe tranzacții pot fi plasate într-un bloc de aceeași dimensiune. Totodată, este necesar de menționat că implementare SegWitului este o soluție pe termen scurt.

Mai important, totuși, eliminarea flexibilității tranzacțiilor face ca rețeaua Bitcoin să fie suficient de sigură pentru a fi construită pe deasupra diferitelor soluții în afara lanțului, cum ar fi Lightning Network. Acest lucru va face tranzacțiile online mult mai rapide și mai ieftine decât oricând. Pentru a face tranzacții de bitcoini rapide și ușoare poți utiliza Bitcoin Loophole.

.

De ce nu este implementat SegWit?

Mai sus am descris pe scurt avantajele SegWitului și am explicat de ce această soluție este considerată a fi una cu adevărat fiabilă. În acest context, apare o întrebare destul de relevantă și logică: De ce această soluție nu a fost implementată până în prezent?

Principalul motiv care frânează deocamdată implementarea acestei soluții ține de faptul că SegWit are anumite probleme cu descentralizarea. În sine, crește capacitatea unității cu aproximativ 60%, ceea ce este suficient doar pentru o soluție pe termen scurt a problemei. În prezent, comunitatea Bitcoin este de acord cu distribuția finală a bitcoinilor, transferând soldul actualizat înapoi în blockchain, permițând astfel rețelei Bitcoin să confirme valabilitatea tuturor tranzacțiilor.

Concluzie

Problema scalarii Bitcoinului este o problemă actuală chiar și pentru ziua de astăzi, iar în viitor se presupune că actualitatea acestei probleme doar va crește. Anume din acest motiv deja de ceva timp se studiază intens soluțiile care ar putea soluționa problema respectivă. Totodată, reieșind din situația actuală, bitcoinul deocamdată se află într-o zonă de siguranță – problema scalării nu va afecta criptomoneda într-un mod drastic în cea mai apropiată perioadă. Astfel, dacă dorești să investești în Bitcoin Loophole, poți sta liniștit și poți utiliza Bitcoin Prime pentru a investi în acest activ digital chiar acum, într-un mod sigur și ușor!

Related posts

Peste 1.200 de locuitori din Târgu Mureș au fost vaccinați prin intermediul Caravanei mobile, 40% dintre aceștia la acțiunile organizate în fața bisericilor

Redacția

A dat roade strategia riscantă fără carantină a Suediei?

Redacția

Guvernul Germaniei a publicat un proiect de lege privind autodeterminarea care va facilita schimbarea identităţii de gen și a prenumelui

Redacția
Încarcă...