RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

21 de membri ai unei grupări neofasciste italiene, arestați la Atena / Voiau să participe la comemorarea a doi membri Zorii Auri, partid ultranaționalist din Grecia

Un grup de 21 de neofasciști italieni a fost arestat marți seara târziu pe Aeroportul Internațional din Atena, informează Ekathimerini.

Bărbații erau membri ai grupării de extremă dreapta CasaPound și intenționau să participe miercuri după-amiază la un miting de comemorare a uciderii, în 2013, a doi membri ai partidului neonazist Zori Aurii, în fața sediului partidului din Neo Iraklio, în nordul Atenei.

Sursele indică faptul că forțele de ordine fuseseră alertate cu privire la călătoria lor în capitala Greciei. Organizațiile locale de extremă-dreapta se mobilizaseră prin intermediul platformelor de socializare, precum Telegram, îndemnând omologii europeni să se alăture mitingului încă din vară. Poliția a interzis evenimentul de miercuri, împreună cu adunările programate pentru aceeași zi de către grupuri de extremă-stânga.

Cele 21 de persoane au fost reținute la biroul de imigrație, inițiindu-se procesul de deportare administrativă împotriva lor din cauza preocupărilor legate de securitatea națională.

  

„Oprirea și arestarea a 20 de persoane care tocmai coborâseră dintr-un avion pentru a participa la un eveniment memorial în onoarea a doi tineri care au fost uciși cu brutalitate este absolut inacceptabilă”, a declarat Gianluca Iannone, președintele grupului de extremă dreapta CasaPound.

„Intervenția poliției a fost arbitrară,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ministerul britanic al Apărării: Cu aprobarea lui Putin, mii de condamnați ruși care au luptat pentru gruparea de mercenari Wagner în Ucraina vor fi grațiați și eliberați în următoarele luni

Redacția

Premierul Ciucă anunţă că OUG pe Energie se adopta astăzi, Ciolacu îl contrazice: O să luăm o decizie mâine

Redacția

Vera Jourova atrage atenţia asupra pericolelor de la alegerile europarlamentare: extremismul şi implicarea Rusiei

Redacția
Încarcă...