NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Prinţesa Mako, nepoata împăratului Japoniei, s-a căsătorit după ani de controversă

Prinţesa Mako, nepoata împăratului Japoniei, s-a căsătorit marţi, după ani de controversă, a anunţat Agenţia casei imperiale, dar ea renunţă la fastul ritualurilor tradiţionale şi la importantă indemnizaţiei, transmite News.ro.

„Documentele matrimoniale au fost prezentate şi acceptate”, a declarat un reprezentant al Agenţiei imperiale pentru AFP. Televiziunea japoneză a arătat-o pe Mako când părăsea reşedinţa imperială Akasaka din Tokyo şi şi-a luat rămas bun de la familie, înclinându-se în faţa părinţilor şi în faţa reprezentanţilor presei, îmbrăţişându-şi sora.

Instituţia imperială a precizat luna aceasta că ceremonia căsătoriei, banchetul de recepţie şi alte ritualuri nu vor avea loc şi că plata forfetară acordată în mod obişnuit femeilor casei imperiale care se căsătoresc cu bărbaţi de rând şi care ar putea ajunge la 153 de milioane de yeni (1,2 milioane de euro), nu va fi acordată. Nepoata împăratului Naruhito, care a împlinit 30 de ani în acest weekend, şi-a pierdut titlul regal atunci când ea şi Kei Komuro şi-au înregistrat căsătoria, o situaţie obişnuită pentru femeile din neam, dar este pentru prima dată în istoria Japoniei de după Război când este refuzată indemnizaţia.

Mako şi Kei Komuro, care lucrează pentru un cabinet american de avocaţi, şi-au anunţat logodna în 2017.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

După apariţia unor imagini potrivit cărora Clotilde Armand ar fi intrat în camera cu voturile în seara alegerilor, Ciolacu îi cere demisia, iar Armand acuză un „fake news”

Redacția

Stare de urgență în Letonia, timp de trei luni, după ce cazurile de COVID-19 au crescut alarmant/ Vaccinarea populației, printre cele mai scăzute niveluri din UE/ Angajații la stat vor fi imunizați obligatoriu până la 15 noiembrie

Redacția

Program de Guvernare. Guvernul PSD-PNL-UDMR vrea ca statul să salveze mari firme private românești aflate în dificultate prin cumpărarea de acțiuni și majorare de capital / Se înființează un fond suveran de investiții

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site