NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Principala piață din Târgu Frumos a intrat într-un amplu proces de modernizare

Condiții mai bune pentru micii producători și comercianții care își desfășoară activitatea în principala piață din orașul Târgu-Frumos. Administrația locală a demarat un amplu proces de modernizare a locației, care a început de la finele anului trecut.  

 

Mai întâi autoritățile locale s-au grăbit să închidă cu tâmplărie PVC piața, pentru ca în perioada de iarnă micii producători și ceilalți comercianți să nu mai înghețe de frig la tarabe. Măsura a fost una bună. În această iarnă, când s-au înregistrat cele mai scăzute temperaturi, producătorii puteau fi găsiți în piață, nu ca în alte orașe unde tarabele erau goale.

  

Proiectul se ridică la aproximativ 400.000 lei, dar cred că vom reuși să îl finalizăm cu mai puțin. Am reușit să închidem incinta cu tâmplărie PVC, iar concomitent cu aceste lucrări am extins și piața„, a susținut Ionel Vatamanu, primarul orașului Târgu Frumos.

Acum cei care își desfășoară activitatea în piață nu mai sunt nevoiți să care zilnic marfa, pentru că seara incinta este închisă. Lucrările vor continua și în acest an. De cum vremea va permite vor începe lucrările de modernizare a acoperișului și incinta.

Urmează să schimbăm acoperișul. Dacă ne dă voie timpul începem de acum, dacă nu, rămâne pentru sezonul cald. Mai avem de reamenajat captările de ape pluviale, trebuie să turnăm beton pe zona unde circulă cumpărătorii, după care vom vopsi„, a mai susținut primarul localității.

Micii producători sunt mulțumiți de condițiile în care își desfășoară acum activitatea. Ei cer administrației locale, ca până la finalizarea lucrărilor să realizeze și un sistem de ventilație care vara să asigure o bună circulație a aerului ca produsele să nu se strice.    

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Ce cadouri au oferit șefii Primăriei Pașcani celor din orașul Ialoveni

Marius Parteni

Paşcaniul curăţat de zăpada de pe străzi

Ema Roman

Protest al consilierului PMP față de practicile primarului Dumitru Pantazi

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site