RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primii consilieri care se opun ca pășcănenii să plătească epurarea apei meteorice: “Specificăm acest lucru în procesul verbal al ședinței. Mulțumim presei pentru informațiile prezentate”

Aleșii locali care fac parte din comisia de Urbanism au rămas astăzi fără cuvinte, în momentul în care un reporter de la NewsPascani.com și Actualitatea Tv prezent la ședință, le-a adus la cunoștință faptul că pășcănenii ar putea să plătească epurarea apei meteorice, conform protocolului prezentat de către ApaVital Iași, pe care primarul Dumitru Pantazi l-a introdus pe ordinea de zi a ședinței din 30 iunie. Vorbim despre Neculai Enea (PNL), Vasile Pleșca și Benone Mihuț, de la PSD. 

 

Acest document se află pe masa aleșilor locali, care se întrunesc în ședința ordinară de la finele acestei luni. În protocolul prezentat se vorbește la articolul 9 despre obligativitatea facturării epurării apei meteorice și la asociațiile de proprietari/locatari și persoanele fizice, iar întocmirea și semnarea contractelor de prestare servicii apă-canal, preluare ape meteorice, la toate categoriile de utilizatori (inclusiv locatarii din condomenii constituiți în asociații de proprietari) se va efectua cu prevederile Legii 241/2006 a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare și a Regulamentului Serviciului de Alimentare cu Apă și de Canalizare.

  

După cum vă informam și ieri acest regulament la care se face referire prevede la articolul 211, alin. 2, că se interzice în mod clar facturarea epurării apei meteorice (pluviale) către persoanele fizice și asociațiile de proprietari ori locatari.

În acel moment toate privirile membrilor comisiei de Urbanism au fost imediat ațintite către Dionisie Afloroaei, consilierul primarului Dumitru Pantazi, prezent și el la întâlnirea aleșilor.”Cum este domnule consilier?“, a întrebat Vasile Pleșca, președintele comisiei de Urbanism.”Nu știu, voi verifica acest lucru“, a răspuns Dionisie Afloroaei. Reacția acestuia lasă de înțeles că documentele prezentate nu au fost studiate, fapt care naște multe semne de întrebare în privința modului în care acesta reușește să se împartă între munca din Primărie și cea de lector universitar.   

După ce reporterul nostru le-a prezentat datele cuprinse în protocolul propus de ApaVital ce se află pe masa consilierilor și cele stipulate în Regulamentul Serviciului de Alimentare cu Apă și Canalizare aprobat de ARSACIS, consilierii prezenți au specificat în procesul verbal că acest proiect are aviz favorabil doar dacă persoanele fizice nu vor trebui să plătească apa meteorică. Vasile Pleșca, liderul consilierlor PSD, i-a transmis consilierului primarului să aducă și la cunoștința membrilor Comisiei Economic și Juridic acest fapt, pentru ca proiectul să fie corect elaborat.

“Specificăm acest lucru în procesul verbal al ședinței. Mulțumim presei pentru informațiile prezentate“, a fost și remarca consilierului Benone Mihuț, de la PSD.            

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Autostrada Iaşi – Târgu Mureş, zece ani de promisiuni neonorate

Redacția

Mostră de administrație locală. Consilierii invitați să se pronunțe pe un subiect, în ziua în care ar trebui să ofere răspunsul (DOC)

Marius Parteni

Bugetul “Sperăm” adoptat de legislativul local. PNL vorbește despre un buget falimentar

Marius Parteni
Încarcă...