RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul Pantazi și consilierii locali au fost învestiți în funcție în cadru festiv

În ședința festivă, desfășurată astăzi în sala de spectacole din incinta Primăriei, s-a constituit Consiliul Local pentru mandatul 2012-16, a fost ales viceprimarul municipiului, iar Dumitru Pantazi a fost învestit oficial în funcția de primar al municipiului. Aleșii au depus jurământul în fața unui public numeros, aproximativ 300 de persoane – funcționari publici, preoți, directori de școli spitale, oameni de afaceri și administratori ai regiilor și societăților din subordinea CL.

Festivitățile au început cu o ceremonie religioasă ținută de un sobor de preoți ortodocși și cu un mesaj de binecuvântare al protopopului Pavel Postolachi.

La prezidiu au luat loc subprefectul județului Iași, Bogdan Abălașei, primarul Iașului și liderul organizației județene a PSD, Gheorghe Nichita, și judecătorul Constantin Cășuneanu, care a dat citire Hotărârii Judecătorești de validare a mandatului de primar al lui Dumitru Pantazi. Ședința a fost condusă de decanul de vârstă al CL, Vasile Haldan (PSD), secondat de cei mai tineri consilieri, Dragoș Ionescu (PSD) și Ștefan Voinea (PP-DD). Doar 18 dintre cei 19 consilieri locali au fost prezenți, liberalul Grigore Crăciunescu absentând nemotivat.

  

Comisia de validare, care va funcționa pe toată durata mandatului, a fost constituită din Vasile Pleșca, Eduard Dumea și Carmen Apostol (PSD),Neculai Enea (PNL) și Ioan Ioniță (PDL). Toți cei 18 consilieri prezenți au fost validați cu unanimitate de voturi. Tot cu unanimitate a fost ales și noul viceprimar al municipiului, Vasile Axinte. Social-democratul a fost singura nominalizare pentru această funcție.

Din următorul Consiliu Local vor face parte Gică Zanet, Vasile Axinte, Vasile Pleșca, Vasile Haldan, Florin Răcilă, Bogdan Alexa, Carmen Apostol, Eduard Dumea, Dragoș Ionescu și Gabriela Nedelcu (PSD),Neculai Enea, Dorin Nechifor, Marius Pintilie (PNL), Ioan Ioniță și Emilian Crăciun din partea PDL și Ion Danu și Ștefan Voinea de la PP-DD. Validarea lui Grigore Crăciunescu urmează să fie supusă la vot într-o ședință viitoare. Componența este posibil să se mai modifice în viitorul apropiat, dat fiind anunțul PSD că Gică Zanet va prelua funcția de administrator public, caz în care Codrin Toma, următorul plasat pe lista de consilieri social-democrați, ar lua loc în legislativ. De asemenea, există informații privind posibilitatea retragerii susținerii democrat-liberalilor Ioniță și Crăciun de către organizația județeană.

După depunerea jurămintelor de toți aleșii, Gheorghe Nichita a ținut un discurs în care a asigurat pășcănenii de sprijinul guvernului și consiliului județean dominat de Uniunea Social Liberală și și-a exprimat speranțele pentru întărirea rolului Pașcaniului în regiunea Moldovei. După încheierea ședinței, primarul Pantazi a oferit politicienilor, oamenilor de afaceri și funcționarilor publici un dineu. Petrecerea a fost organizată la restaurantul Select și au participat aproximativ 400 de persoane.

Actualitatea TV a transmis în direct solemnitățile însoțite de comentarii ale redactorilor aflați în studio. Emisiunea va putea fi vizionată în reluare în seara aceasta, după ora 20.00, precum și pe newspascani.com.

Related posts

Liberalii se amăgesc! Cred că măcar un consilier PSD va vota pentru referendumul anti ApaVital

Marius Parteni

Primarul Pintilie încearcă o ultimă soluție pentru relocarea comercianților din Piața Vale, înainte de începerea lucrărilor de modernizare

Răzvan Grecu

Încasări aproape egale cu cheltuielile la Ștrandul Municipal în 2018

Marius Parteni
Încarcă...