RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul Dumitru Pantazi refuză să publice dispoziția prin care și-a mărit salariul cu 25%!

 

Primarul Dumitru Pantazi a răspuns ieri prin intermediul unui e-mail la o cerere de informare publică, că dispoziția prin care și-a mărit indemnizația cu 25% nu este destinată publicului larg. Mai exact, acesta a refuzat să dea jurnaliștilor cele trei dispoziții de primar emise pentru implementarea proiectului de reabilitare a Școlii „Iordachi Cantacuzino”.

  

Răspunsul adresat jurnaliștilor de la Actualitatea TV nu a fost însă semnat de primarull DUmitru Pantazi, ci de secretarul UATM Pașcani, Irina Jitaru. Motivul pentru care cele trei dispoziții nu sunt publice este o hotărâre emisă de Consiliul Local al municipiului Pașcani în anul 2005, care prevede că actele administrative cu caracter individual nu sunt supuse comunicărilor făcute pe baza cererilor formulate în temeiul legii 544/2001.

Practic, edilul șef ne-a transmis prin intermediul secretarului Irina Jitaru că pășcănenii nu trebuie să cunoască cui, când și în ce cuantum i-au fost acordate beneficii bănești sau materiale de către administrația locală.

Gestul primarului Dumitru Pantazi a fost comentat de liderul opoziției, Marius Pintilie, care a spus că „știți și dumneavoastră câtă democrație și transparență este la Pașcani!”

Advertisements

Reamintim că edilul Dumitru Pantazi a emis în urmă cu câteva zile mai mlte dispoziții de primar prin care a majorat salariul său, al viceprimarului Gabriela Nedelcu și al altor funcționari publici cu 25%. Legea prevede că primarul și viceprimarul pot beneficia de o mărire a indemnizației cu maxim 25% dacă Primăria implementează un proiect european.

Related posts

Proiect în dezbatere: Persoanele juridice și fizice care au construit pe domeniul public fără contracte de închiriere, vor putea încheia astfel de acte!

Răzvan Grecu

Administrația locală nu simte canicula de afară. Punctele de prim ajutor nu au fost înființate

Oana Cordoneanu

A fost finalizată procedura de achiziție pentru documentația tehnică aferentă modernizării Lacului Peștișorul

Răzvan Grecu
Încarcă...