RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Primarul celei mai sărace comune din județul Botoșani și-a făcut rudele și prietenii cetățeni de onoare, în ultimele zile de mandat

Comuna Dimăcheni din Botoșani este cea mai săracă din județ, salariul mediu la primărie este de 6.000 de lei, iar în jumătate din localitate nu funcționează iluminatul public. Așa că primarul Ştefan Cojocariu, de la PSD, s-a gândit după ce a pierdut alegerile să acorde 35 de titluri de cetăţeni de onoare unor apropiaţi de-ai săi, pe care ulterior i-a scutit de la plata taxelor şi impozitelor locale, relatează Monitorul de Botoșani. 

Pe 2 octombrie, la cinci zile după ce a pierdut alegerile, primarul Ștefan Cojocariu a convocat o ședință extraordinară de consiliu local în care a propus acordarea a 35 de titluri de cetăţeni de onoare unor apropiaţi de-ai săi, pe care ulterior i-a scutit de la plata taxelor şi impozitelor locale.

Fără precizarea unor criterii și în ciuda avertismentului că nu are cadru legal, propunerea a fost adoptată cu cinci voturi din nouă.

Mihaela Chiriac, secretarul Consiliului Local Dimăcheni, l-a avertizat pe edil că nu are cadrul legal pentru a face atâţia cetăţeni de onoare, deoarece nu există un regulament propriu al CL Dimăcheni în care să fie menţionate condiţiile de acordare şi de retragere a acestor titluri. Ea a cerut Prefecturii Botoşani să verifice legalitatea hotărârii.

  

Monitorul de Botoșani precizează că pe lista cu cei 35 de cetățeni de onoare se află consilieri ce au candidat pe lista PSD, o parte dintre angajaţii primăriei, rude, prieteni şi vecini ai primarului.

Mai mult, Cojocariu a propus ca toți cei 35 să fie scutiți de plata taxelor şi impozitelor locale, iar până la expirarea mandatului are de gând să propună și alți cetățeni de onoare, inclusiv „adversari politici”.

Comuna are 1.353 de locuitori, fiind cea mai mică din judeţ.

digi24

Related posts

Mohamed Al-Fayed, al cărui fiu a decedat împreună cu Prințesa Diana în accidentul de mașină din 1997, a murit la 94 de ani

Redacția

Ce mesaje transmit liderii politici în Ajunul Crăciunului VIDEO

Redacția

Matthew Perry, starul din ”Friends”, a murit la 54 de ani

Redacția
Încarcă...